Darts: World Cup of Darts 2023

Dit jaar is Duitsland gastheer voor de World Cup of Darts. Dit officieuze wereldkampioenschap voor landenteams zal gehouden worden van 15 juni tot en met 18 juni 2023. Kan Nederland de eindzege pakken of is één van de andere sterke landen ons duo Michael van Gerwen en Danny Noppert te slim af? Voorspel de uitslag(en) op de World Cup of Darts 2023 door mee te spelen via Wedden op Sport.nl!

Historie

De World Cup of Darts werd pas in 2010 voor het eerst gehouden. Het is dus nog een jong toernooi. De erelijst is er desondanks niet minder om. Tot en met 2013 deden 24 landen mee, vanaf 2014 zijn dat er 32. Nederland won direct de eerste editie, dankzij winst van Raymond van Barneveld en Co Stompé in de finale tegen Wales.

In 2011 was er geen toernooi, in 2012 won Engeland. Ook in 2013 wisten de Engelsen (Adrian Lewis en Phil Taylor) de eindzege te grijpen. Een jaar later was Nederland weer aan de beurt. Het bleef daarna ook stuivertje wisselen met eindzeges voor Engeland in de jaren erna (2015, 2106) en Nederland in de daarop volgende jaren (2017, 2018).

In 2019 pakte Schotland dankzij Peter Wright en Gary Anderson haar eerste eindzege en in 2020 werd de finale gewonnen door Wales Gerwyn Price en Jonny Clayton. In 2021 was het opnieuw Schotland dat won. Vorig jaar was Australië de eerste niet-Europese eindwinnaar.

Favorieten World Cup of Darts 2023

Australië begint dit toernooi dus als titelverdediger, maar de Aussies zijn geen favoriet volgens de bookmakers. Zij zetten hun geld op winst voor Wales. De winnaars van 2020 treden met hetzelfde team als toen aan. En dat betekent dat zowel Price als Clayton naar Frankfurt zullen afreizen.

Nederland staat vlak achter de Welshmen op plek twee bij de pre-tournament outright odds die door de wedkantoren zijn samengesteld. Achter Oranje volgen Engeland, Schotland en België op de favorietenlijstjes.

Australië vinden we bij de online bookmakerskantoren die in Nederland dartweddenschappen mogen aanbieden pas terug op een zevende plaats en moet daarbij ook nog gastland Duitsland voor zich dulden.

Odds World Cup of Darts 2023

Wales is dus topfavoriet en dat zien we ook terug in de odds voor World Cup of Darts eindzege. In de pre-tournament fase lopen de quoteringen voor een winnende weddenschap op Wales op tot maximaal 2,60 keer het ingelegde speelbedrag.

Een succesvolle voorspelling op winst voor Nederland is bijna twee keer zoveel waard. Pakken Van Gerwen en Noppert de eindzege in Frankfurt, dan keren de bookies tot maximaal 4,50 keer het inlegbedrag uit. De odds voor toernooiwinst van Engeland ligt net iets hoger. De maximale quoteringen voor een officieuze wereldtitel voor landenteams lopen bij het Engelse team op tot x4,55.

Na deze drie topfavorieten stijgen de odds snel. Ze komen nog net zo hoog als het gemiddelde van MVG. Maar met een uitbetaling van 8,00 keer het speelbedrag als Schotland wint, is er alle reden om te juichen voor dartgokkers die ingezet hebben op de Schotten. Een Belgische overwinning in de finale zou een unicum zijn. Lukt het Dimitri van den Bergh en zijn maatje om iedereen te verslaan? Dan wordt er door de bookmakerskantoren tot maximaal 15,00 keer de inlegwaarde uitbetaald.

Wedden op Darts

Online Wedden op Darts is leuk, spannend en kan zorgen voor fraaie winstbonussen. Soms wordt er ook verloren en om dat risico te verlagen, maakt Wedden op Sport voorbeschouwingen, bookmakers analyses en kan je voor meer informatie 24/7 terecht in onze kennisbank.

Meespelen met de World Cup of Darts 2023? Bekijk dan alle actuele odds en deals bij de Nederlandse Sportsbooks door onze vergelijkingssite te bekijken. De pre-tournament outright odds blijven actief totdat de finale op zondag 18 juni begint. Zet dus tijdig in, vergelijk de odds en win via Wedden op Sport.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.