Darts: Players Championship finale laatste grote test voor WK

In de week dat Raymond van Barneveld aan heeft gegeven na 2019 de dartpijltjes op te bergen en de dartheld samen met Michael van Gerwen de voetbalinterland Duitsland – Nederland bezochten vindt ook het laatste grote voorbereidingstoernooi op het WK Darts plaats: de Players Championship. Gaan we Nederlanders weer een woordje meespreken of wordt het een Engels feestje in Minehaed (UK)?

Het toernooi waaraan de 64 beste spelers uit de 22 Championship ronden van dit jaar meedoen begint in elk geval met een Nederlandse onderonsje ‘The Battle of the Cobra’s’ genaamd. Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen zullen de openingsdarts gooien. De Zwaan staat bekend als De Black Cobra, terwijl de bijnaam van Klaasen The Cobra is. Dat belooft dus een giftig potje te worden!

Quoteringen Van Gerwen en Van der Voort

Naast deze twee Hollandse darters staan er nog zeven landgenoten op de baan komend weekend. Vincent van der Voort (x 3,80) heeft daarvan de zwaarste loting, hij speelt tegen Michael Smith (x 1,27). Maar de meeste belangstelling gaat natuurlijk uit naar Michael van Gerwen, die dit toernooi in de voorgaande vier jaar op zijn naam wist te schrijven. MvG speelt in de eerste ronde tegen Matthew Edgar en de odds voor die partij spreken boekdelen: x 9,00 keer je inleg als Edgar wint en x 1,06 na een zege van Mighty Mike.

Gary Anderson belangrijkste uitdager Van Gerwen

Hiermee hebben we direct de hoogste en de laagste odds voor de openingsronde te pakken. Alleen de quoteringen bij de partijen van Anderson en Lewis komen in de buurt. Winst van Anderson tegen zijn landgenoot Tabern staat op x 1,10. Wint Tabern zijn eerste ronde partij door favoriet Gary Anderson naar huis te gooien, dan wacht spelers op die uitslag een uitkering van x 6,95.

Odds voor Adrian Lewis

Bij een nederlaag van Adrian Lewis kunnen spelers die op tegenspeler Hunt hebben ingezet x 5,00 hun inleg verwachten. Gok je op Lewis en gooit hij een dubbel met een match dart, dan ontvang je x 1,17 keer je inleg op de bankrekening.

Nummer één geplaatst: Ian White

Opvallend genoeg gaat Van Gerwen niet als nummer één geplaatst het toernooi in. Ian White verzamelde dit jaar de meeste punten tijdens de speelronden. De pre-wedstrijdquoteringen voor de openingspartij van White zijn overigens ook best interessant. Wint White van Scott Taylor dan keren de bookies x 1,27 keer het ingelegde speelbedrag uit. Pakt Taylor de bloemen, dan hebben spelers op de Brit de bulls-eye gevat: x 3,80!

“Klotewedstrijd”

The Dutch Destroyer begon alleen in 2016 als nummer één aan de finaleronde, maar wist het toernooi desalniettemin ook in 2014, 2015 en 2017 op zijn naam te schrijven. Maar om dat dit jaar opnieuw te realiseren is nu wel wat huiswerk nodig, want afgelopen weekend verloor de darter uit Vlijmen van Gary Anderson in de halve eindstrijd van de Grand Slam op Darts: “Laten we eerlijk zijn: ik gooide gewoon een klotewedstrijd. Ik stond me gruwelijk aan mezelf te ergeren”, reageerde Van Gerwen voor de camera van RTL7.

Puddingbuks

“Natuurlijk ga ik dit terugkijken om een herhaling tijdens de Players Championship finale te voorkomen. Wat deed ik goed en wat deed ik verkeerd? Op welke momenten mis ik de dubbels? Ik mag helemaal niet in deze positie komen. Ik baal er gewoon gruwelijk van dat dat wél gebeurde. In alle andere wedstrijden van de afgelopen week stond ik wel fenomenaal te gooien. Alleen deze wedstrijd gooide ik als een puddingbuks. Het is gewoon kut. Punt uit.”

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.