Darts: de odds voor de World Grand Prix

Deze week wordt er in de Ricoh Arena in Coventry gestreden om de World Grand Prix darts. Vrijwel alle grote namen doen mee aan dit prestigieuze toernooi, alleen Adrian Lewis en Stephen Bunting ontbreken. Zij testen beiden onlangs positief bij een coronatest en zijn om die reden niet aanwezig bij de World Grand Prix. Voorspel nu de winnaar en pak die hoogste odds via Wedden op Sport!

Historie

Het is alweer de drieëntwintigste editie van de World Grand Prix. Het toernooi duurt tot en met zaterdag 12 oktober en vindt plaats in een Ricoh Arena, zonder publiek. Het toernooi is bekend geworden om haar “dubbel in, dubbel uit” principe en wordt normaal gesproken in het Ierse Dublin gehouden. De gezondheidsprotocollen aldaar laten een organisatie dit jaar echter niet toe.

Phil Taylor won in 1998 de allereerste editie en pakte passant ook de tweede en derde uitgave mee. Alan Warriner-Little doorbrak die reeks, maar in 2002, 2003, 2005, 2006, 2008, 2009, 2011 en 2013 greep Taylor wederom de macht. Daarna kwam het tijdperk van Michael van Gerwen. MVG won in 2012 voor het eerst, herhaalde dat kunstje in 2014, 2016, 2018 en was ook vorig jaar de beste.

Michael van Gerwen is present als de titelverdediger en won op de openingsdag zijn eerste ronde partij van de Pool Ratajski: 2-1. Het ultrakorte format van die eerste ronde zorgt nog weleens voor verrassingen. De winnaar ontvangt ruim 100.000 pond aan prijzengeld, een plekje bij de laatste zestien is al goed voor 10.000 pond.

Favorieten

De eerste ronde zorgde al voor uitschakeling van een paar grote namen. James Wade, Rob Cross. Michael Smith en Mensur Suljovic liggen al uit het toernooi. Zij behoorden volgens de online bookmakers niet direct tot de topfavorieten, maar kwamen wel in het rijtje outsiders voor.

De echte grote namen zijn natuurlijk Van Gerwen. De darter uit Vlijmen krijgt concurrentie van Peter Wright, Gerwyn Price, Nathan Aspinall en de Belg Dimitri Van den Bergh.

Odds

De hoogste odds die er online te vinden zijn voor een zege van Mighty Mike zijn gemiddeld x3,40 keer je inleg waard. Price staat bij de wedkantoren op plaats twee. Een eindzege van Price staat momenteel op x6,00 je inleg. Dat is dezelfde quotering als Wright meekrijgt bij de gokkantoren waar je op darten kunt spelen.

Een zege van Anderson gaat al naar de dubbele cijfers: x10,00 keer het ingelegde speelbedrag. Aspinall staat bij de bookmakers op een maximale odd van x12,00. Devon Petersen, de tegenstander van MVG in de tweede ronde, staat genoteerd voor x17,00 het wedbedrag.

De Belg Van den Bergh levert bij een eindzege x19,00 je inleg op en tot slot de quotering van Daryl Gurney. Hij is bij de online bookmakers maar liefst x36,00 je inleg waard!

Wedden op Darts

Benieuwd naar de overige odds voor het winnaar van de World Grand Prix Darts in Coventry? Check onze bookmakerspagina en zie direct de actuele odds en combi-deals voor toernooiwinst.

Wil je de komende dagen spelen op de afzonderlijke partijen? Log dan in op je persoonlijke account en vul de naam van de darter in waarop je wilt spelen. Je krijgt dan een handig overzicht van alle odds die op dat moment gelden voor zijn eerstvolgende wedstrijd.

Er zijn dus meerdere momenten waarop je geld kunt verdienen aan het Wedden op Darten tijdens deze World Grand Prix 2020. Hoe verder het toernooi vordert, hoe scherper de odds. De quoteringen voor de favorieten varieren ook van dag tot dag en worden afgestemd op de uitslagen van andere kanshebbers. Bezoek dus dagelijks onze website voor de beste deals tijdens dit darttoernooi!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.