Topdarters weer in volle vaart richting de 180-score tijdens World Match Play 2020

Vorige week konden de heren darters al een beetje warmlopen tijdens de Summer Series, maar deze week gaat het echt weer beginnen: de World Match Play 2020 wordt het allereerste officiële PDC toernooi na de wereldwijde corona lockdown. Kan Michael van Gerwen direct weer imponeren of laat Wright zien dat de snakebite nog altijd dodelijk kan zijn? Speel nu via Wedden op Sport en ga voor de hoogste score! 

Historie

Het wordt de 27e uitvoering van de Betfred World Matchplay, het jaarlijkse topdart-toernooi dat georganiseerd wordt door de Professional Darts Corporation (PDC). Het toernooi vindt plaats van 18 tot en met 26 juli 2020, achter gesloten deuren, in de Marshall Arena, Milton Keynes.

Vanaf 1994 bevolken jaarlijks iedere juli ongeveer 2000 toeschouwers de Winter Gardens in de Engelse havenstad Blackpool voor het volgen van het World Matchplay. In 2020 wordt het toernooi in verband met de COVID-19 pandemie achter gesloten deuren gespeeld in de Marshall Arena (de locatie van The Masters) in Milton Keynes.

Het toernooi wordt gespeeld volgens een legsysteem. Dit spelsysteem zorgde door de jaren heen al voor vele verrassende resultaten en uitschakelingen. Larry Butler versloeg bij de openingsfinale in 1994 Dennis Priestley. Dartlegende Phil Taylor won het evenement zestien keer. Waaronder vijf achtereenvolgende toernooizeges in de periode 2000-2004 en zeven toernooizeges in successie in de periode 2008-2014.

Er wordt vanaf komende zaterdag door 32 darters gestreden om de titel in Blackpool, die sinds de editie van 2018 is omgedoopt tot de Phil Taylor Trophy. Vorig jaar bedroeg het totale prijzengeld ₤700.000 pond; Rob Cross (de winnaar) ging toen met een cheque van ₤150.000 naar huis. In 2015 was Michael van Gerwen de eerste Nederlander die het toernooi won.

Favorieten

Cross en Van Gerwen zijn ook nu weer topfavorieten voor de eindzege. Maar vlak ook Gary Anderson niet uit. De Schot heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar lijkt op de weg terug. Bovendien wist hij dit toernooi in 2018 al op zijn naam te schrijven door in de finale Mensur Suljovic met 21-19 te verslaan.

Wright won dit toernooi nog nooit. De Schot stond in 2017 wél in de finale, maar moest toen zijn meerdere erkennen in Phil Taylor: 18-8. Van Gerwen verloor in 2014 nog van diezelfde Taylor, maar wist in 2015 én 2016 wel de titel voor zich op te eisen. In 2015 deed hij dat door te winnen van James Wade (18-12) en in 2016 nam hij revanche op Taylor: 18-10.

Naast deze vier topdarters (Cross, Van Gerwen, Anderson en Wright) zijn er nog een aantal favorieten bij de bookmakerskantoren. De TOTO schat de kansen voor Dave Chisnall hoog in en verwacht ook hoge gemiddeldes van onder andere Nathan Aspinall en Gerwyn Price.

Odds World Match Play 2020

Voor de openingsmatch van MVG heeft TOTO.nl de quoteringen duidelijk in het voordeel van onze landgenoot gezet. Als Van Gerwen wint, keert de enige legale bookmakers van ons land x1,07 je inleg uit. Durf jij te gokken op de tegenstander van Mighty Mike, Brendan Dolan, dan neem je een behoorlijke grote gok. Maar krijg je toch gelijk, dan ben jij de lachende derde: de uitkering loopt dan gemiddeld op naar acht keer je inleg!

Ook Anderson komt op de zaterdagavond direct al in actie. Hij speelt tegen Justin Pipe. Winst voor Anderson staat op x1,25 bij TOTO. Winst voor Pipe op x4,00!

Zondag komt titelverdediger Cross in actie. Hij neemt het op tegen Gabriel Clemens. Cross zijn odd staat gemiddeld op x1,53, die van Clemens staat een stuk hoger ingeschaald: x2,51.

Peter Wright speelt de vierde partij van de dag en komt direct na Cross aan de ockie. Winst voor Wright op José de Sousa staat bij TOTO op x1,41 het aantal ingelegde euro’s. Gaat De Sousa voor de stunt van de dag zorgen? Dan wordt er x2,90 je inleg uitbetaald.

Op maandag is de beurt aan Chisnall. In zijn eerste ronde partij neemt hij het op tegen Vincent van der Voort. Onze landgenoot krijgt van de bookies een hoge quotering mee: x3,40. Dit betekent dat Chisnall favoriet is: x1,32.

Later die avond zien we ook Gerwyn Price in actie komen. Ook hij speelt tegen een Nederlander: Danny Noppert. Wint Noppert, dan betaalt de TOTO momenteel x3,70 keer het ingelegde speelbedrag uit. Wint Price, dan is de hoogte van de uitbetaling: x1,20 keer je inleg.

Wedden op Darts

Check voor alle actuele odds en de quoteringen voor matches na maandag onze bookmakerspagina. Nu het darten weer echt gaat beginnen hebben veel bookmakers acties lopen. Ook bij TOTO zijn er diverse combideals mogelijk en worden de odds regelmatig nog (naar boven) bijgesteld. Houd onze website dus goed in de gaten en zorg dat jij dankzij Wedden op Darten de grote winnaar wordt van de World Match Play 2020!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.