Darters spelen PDC Home Tour tijdens coronacrisis

Geen Michael van Gerwen of Vincent van der Voort, maar wel een heel mooi deelnemersveld voor de allereerste PDC Home Tour. Van vrijdag 17 april tot en met maandag 20 april vinden de eerste officiële wedstrijden plaats.De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. Alle toernooien op het podium en de vloer, zoals de speelrondes in de Premier League Darts, zijn tot begin juni afgelast. Om de darters de komende tijd toch in actie te kunnen zien, bedacht de PDC de Home Tour, waarin de spelers het vanuit hun woonkamer tegen elkaar opnemen.

Historie

De dartsbond experimenteerde de afgelopen twee weken al met Home of Darts, waarbij vier spelers eveneens vanuit hun woonkamer tegenover elkaar stonden en degene met de meeste zeges op die avond won. Technisch gezien viel daar nog wel wat op aan te merken. Zo haperde de verbinding met de webcam die op het bord stond gericht vaak, waardoor de scores niet altijd even makkelijk konden worden geregistreerd.

De PDC denkt die mankementen inmiddels te hebben verholpen en stuurde alle 128 Tourkaarthouders vorige week een uitnodiging voor de Home Tour, waarvoor dinsdag de inschrijving sloot. De spelers moesten aan vier eisen voldoen: ze moeten thuis een stille ruimte hebben, goed internet hebben, het dartbord goed in beeld kunnen brengen en Engels kunnen spreken voor eventuele interviews.

Van Gerwen geeft voorrang aan baby

Michael van Gerwen speelt niet mee en daar heeft Mighty Mike goede redenen voor: “Ik kan niet voldoen aan de eis dat het stil is in huis. Ik heb een pasgeboren baby, een kind van 2,5 jaar en drie honden. Ik kan moeilijk tegen ze zeggen dat ze even drie uurtjes hun klep moeten houden”, zegt Van Gerwen woensdag tegen NU.nl.

Ook Gary Anderson en Daryl Gurney sloegen het aanbod van PDC af: beiden zeggen dat hun wifi niet stabiel genoeg is om een hele partij online te blijven. Wereldkampioen Peter Wright geeft wel acte présence tijdens deze Home Tour. Ook Gerwyn Price zal vanuit huis meedoen aan het toernooi waarbij er overigens geen prijzengeld verdiend kan worden. Er is wél startgeld: een kleine 500 euro.

Favorieten

Topfavoriet Wright komt meteen op de openingsdag in actie. Hij neemt het in groep 1 op tegen Niels Zonneveld, Jamie Lewis en Peter Jacques. Price is te bewonderen op zaterdag en stuit in groep 2 op Ted Evetts, Luke Woodhouse en Rowby-John Rodriguez. Naast Wright zijn ook Price en Chisnall favoriet bij de bookmakerskantoren.

Elke dag doen er vier profdarters mee vanuit hun eigen woning. Zij spelen allemaal één keer tegen elkaar. Elke wedstrijd wordt beslist vanuit een best-of-nine legs principe. De 32 groepswinnaars van de eerste fase zullen doorstromen naar de tweede fase van het toernooi, dat ook vanuit de huiskamers zal worden afgewerkt.

Odds

Bij TOTO.nl maken ze dankbaar gebruik van dit buitenkansje en pakken dit toernooi met beide handen aan om jullie weer spelopties te bieden. Door de quoteringen een ietsje pietsje op te schroeven hopen ze dan veel mensen besluiten mee te doen. Als Peter Wright zijn openingspartij van Jacques wint, dan keert TOTO x1,15 keer je inleg uit. Gaat Jacques vanuit zijn eigen huis er met de winst vandoor, dan bedraagt de uitkering maar liefst x5,30 keer het ingelegde speelbedrag.

Een gelijksoortige odds-verdeling zien we bij de tweede partij van Wright als hij het tegen Jamie Lewis opneemt: x1,15 en x5,15. De laatste partij van Wright in de eerste ronde is tegen onze landgenoot Zonneveld. Daar wijken de odds ook maar iets af: x1,16 en x5,05.

Zaterdagavond logt Gerwyn Price in voor zijn partijen. De eerste wedstrijd is tegen Rodriguez en uiteraard is Price favoriet: x1,18 als hij wint. Verrast Rodriguez hem vanuit zijn woonplaats in Oostenrijk, dan wordt er x4,75 keer de inleg uitgekeerd door TOTO.nl.

In de tweede partij die Price speelt, is hij minder duidelijk de favoriet. De odd voor winst van Woodhouse staat momenteel op x3,75 en winst van Price op x1,26.

In zijn laatste eerste ronde partij van deze PDC Home Tour zal Price moeten afrekenen met de 22 jarige Ted Evetts, bijgenaamd Super Ted. De pre-wedstrijdquoteringen zijn bij die partij exact gelijk aan die van de partij tussen Price en Rodriguez.

Op de derde speelavond is het vooral uitkijken naar het optreden van Dave Chisnall en onze landgenoot Jan Dekker. Beiden komen zondagavond 19 april in actie. Chisnall opent tegen Scott Waites, die in het dagelijks leven timmerman is. Waites zal dus wellicht vanuit de werkplaats zijn pijlen gaan werpen. Overigens is hij niet te onderschatten: de Engelsman werd tweemaal wereldkampioen in de BDO. Toch kiezen de bookmakers voor ‘Chizzy’: x1,39 keer je inleg als de 39-jarige darter wint. Voor winst van Waites staat een odd van x2,95.

Vervolgens is het de beurt aan Jan Dekker. Hij speelt tegen Jonathan Worsley uit Wales. Dekker is licht favoriet bij de bookies: x1,65 tegenover x2,20 voor Worsley. Daarna speelt Dekker tegen Chisnall en hier is onze landgenoot vooraf duidelijk de underdog: x1,29 voor Chizzy tegenover x3,50 voor winst van Jantje Dekker.

De Nederlander speelt tot slot nog tegen Waites: x2,27 is Dekker zijn odd tegenover x1,61 voor Waites. De laatste partij van zondag vindt plaats vanuit de huiskamers van Chisnall en Worsley, waarbij de eerste weer de uitgesproken favoriet is: x1,21 voor Chizzy tegenover x4,25 voor de voormalig BDO-kampioen.

Op de vierde speeldag komt Geert Nentjes in actie. De darter uit Urk treft onder meer Mickey Mansell en Lisa Ashton. Nentjes wordt door de bookies wel kans gegeven partijen te winnen, want zijn odds liggen gemiddeld tussen de x1,58 en x2,40. Voor actuele quoteringen check de bookmakerspagina op onze website en ga naar TOTO.nl.

Wedden op Darts

Ook in het coronatijdperk kan je rekenen op Wedden op Sport! Nu de fysieke toernooien bij het darten niet doorgaan, brengen wij je de meest actuele odds voor de Home Tour wedstrijden van de PDC. Speel ook mee en verleer het spelletje niet door lekker door te gaan met Wedden op Darts!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.