Darten: Premier League Darts strijkt neer in Rotterdam

Komende week zullen veel dartliefhebbers naar Rotterdam afreizen om daar de achtste speelronde in de Premier League of Darts bij te wonen. De wedstrijd in Ahoy Rotterdam is de laatste mogelijkheid voor de deelnemers om zich te plaatsen voor de finaleronde, want na deze achtste speelronde vallen er twee deelnemers af en strijden de overige gebleven acht darters voor de eindzege. Na de potjes in de Motorport Arena te Nottingham is Michael van Gerwen vrijwel zeker van die finale, Raymond van Barneveld zal in Rotterdam tot het uiterste moeten gaan om nog een plekje bij de beste acht af te dwingen.

Van Gerwen – Van Barneveld

Toeval of niet: beide Nederlandse dartkopstukken spelen in Ahoy tegen elkaar. Dit was ook vorig jaar al het geval. Toen won Barney met 7-5 van MVG. Een dergelijke stunt heeft de 51-jarige darter dit keer ook nodig om in zijn afscheidsjaar niet roemloos ten onder te gaan. Van Barneveld zal in eigen land ongetwijfeld knokken voor wat hij waard is, maar Mighty Mike is niet iemand die wedstrijden weggeeft. Wellicht is dat tegen dartsgrootheid Barney voor één keer anders? De fans hopen in ieder geval op een mooie strijd en de bookies verwachten een zege van MVG. Overigens speelt Van Barneveld op woensdagavond eerst nog tegen Daryl Gurney en zal Van Gerwen – voordat hij donderdag tegen Barney – zijn pijlen gooit af moeten rekenen met de kleurrijke ‘hanenkam’ van Peter Wright.

Overige duels

Naast het Nederlandse onderonsje worden er nog negen topwedstrijden afgewerkt in Rotterdam. Zoals gezegd speelt de groene sloopkogel op woensdag tegen Wright en Van Barneveld opent in Rotterdam tegen Gurney. Diezelfde avond komen ook Gerwyn Price en Michael Smith tegen elkaar in actie, kunnen de bezoekers van Ahoy genieten van Rob Cross versus Mensur Suljovic en gaat James Wade proberen om Gary Anderson van het bord te gooien.

Op donderdag volgt dus de Hollandse clash tijdens ‘Judgement Night’. Deze ronde krijgt die naam omdat hier beslist wordt welke acht spelers er doorgaan naar de finale van de Premier League of Darts. Gurney mag in de openingspartij aantreden tegen Suljovic, Wright tegen Price, Cross tegen Anderson (!) en als slotpartij hebben we dan James Wade tegen Michael Smith.

Odds

Iedereen die een gokje wil wagen op de partijen in Rotterdam zal dus naar twee dingen kijken: wie speelt er tegen wie en wat is de stand in het algemeen klassement? De uitslagen van woensdag kunnen wellicht al bepalend zijn, waardoor bepaalde partijen van donderdag van geen belang meer zullen zijn. Uiteraard beïnvloedt dat de winstkansen voor de desbetreffende darter(s). Meestal wordt er middels pre-wedstrijdquoteringen gespeeld op darten, maar er zijn ook steeds meer spelers die kiezen voor het inzetten tijdens een duel. Dat brengt risico’s met zich mee, omdat odds ineens kunnen zakken. Maar het kan ook een manier zijn om de uitkering hoog op te laten lopen, doordat er gekozen wordt voor een inzet op een dartspeler die flink achterstaat. Mocht de partij dan alsnog keren – wat in darten regelmatig gebeurt – dan loopt de uitkering flink op.

Legs, geen sets

Let wel op: in de Premier League of darts wordt niet gespeeld met sets, maar enkel in legs. Diegene die na twaalf speelronden de meeste legs heeft gewonnen, wint. Er kan dus ook een gelijkspel (6-6) uit de bus rollen. Vaak zijn de odds voor deze 6-6 wedstrijden extra hoog ingeschaald. Check hiervoor de bookmakers pagina van Wedden op Sport en probeer raak te gooien met een goede voorspelling op het dartsspektakel in Rotterdam!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.