Darten: Nieuw-Zeeland Masters 2019

Komend weekend vindt de Nieuw-Zeeland Masters plaats, één van de grote TV-toernooien van de PDC. Uiteraard reist ook Michael van Gerwen af naar Down Under, maar hij wordt vergezeld door de gehele wereldtop. MVG kende de afgelopen zomermaanden een flinke prestatiedip, maar de darter uit Vlijmen is volgens eigen zeggen weer helemaal terug aan het front en heeft de pijlen geslepen voor de New Zealand Dart Masters 2019.

Historie

De New Zealand Dartmasters heeft met BurgerKing een toepasselijke hoofdsponsor en de fastfoodketen zorgt er tevens voor dat het prijzengeld voor het indrukwekkende deelnemersveld bijzonder hoog is. De winnaar van deze vijfde wedstrijd om de World Series of Darts 2019 ontvangt maar liefst 20.000 pond, omgerekend ruim 18.000 euro! Vorig jaar eindigde dit toernooi in een Nederlands onderonsje waarin Van Gerwen good-old Raymond van Barnveld versloeg. In 2017 trok Kyle Anderson de overwinning naar zich toe door in de finale – van het toernooi dat toen nog als de Auckland Masters door het leven ging – zijn Australische landgenoot Corey Cadby met 11 -10 te verslaan. Cadby had tijdens die editie in de halve eindstrijd nog knap afgerekend met Phil Taylor, die op zijn beurt in de kwartfinale Van Barneveld naar huis had gestuurd.

Favorieten

Zowel Anderson, Van Barneveld als Van Gerwen staan dit jaar ook weer aan de oche. De eerste ronde-partijen gaan om een best of 11 legs. Van Barneveld speelt daarin tegen Cody Harris, terwijl MVG en Kyle Anderson elkaar daarvoor al treffen. De twee oud-winnaars staan hoog op de bookmakers ranking als het gaat om winstkansen en ook Mighty Mike ziet zichzelf als favoriet voor de eindzege. Na zijn vijfde eindzege in de Premier League Darts in mei, wist Van Gerwen in een periode van drie maanden geen enkel toernooi te winnen. Bovendien gooide de Brabantse nummer één van de wereldranglijst al zestien dartwedstrijden op rij een laag gemiddeld: < 100.

Van Gerwen: “Zijn ze allemaal bang voor mij”

Afgelopen weekend kwam er een einde aan deze slechte reeks tijdens de Melbourne Darts Masters, het opwarmertje voor deze Nieuw-Zeeland Dartmasters. Door Daryl Gurney te verslaan pakte Van Gerwen zijn eerste World Series-titel van het seizoen en dat geeft vertrouwen voor het komende weekend: “De afgelopen twee maanden heb ik het niet goed gedaan. Maar nu ben ik weer terug. Ze zijn nu weer allemaal bang voor mij omdat ik een toernooi heb gewonnen. Ik ga de druk opvoeren en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren. Mijn klasse is permanent, maak je daar maar geen zorgen over”, aldus MVG tegenover verslaggevers van de PDC.

Odds

Een andere interessante partij is die van Rob Cross tegen Warren Parry. De odds voor winst van Cross staan gemiddeld op x 1,06, maar als Parry wint dan kan er flink gecasht worden: x 9,00 je inleg! Speel je liever op onze landgenoten? Dan is de partij van Mighty Mike tegen Kyle Anderson zonder meer interessant. De pre-wedstrijdquotering bij MVG staat op x1,16 en een stunt van voormalig winnaar Anderson op x 5,00.

Tot slot de quoteringen voor Barney. Gaat Van Barneveld nog een keer vlammen in zijn laatste jaar? Wellicht is de New Zealand Masters daarvoor het podium en kan jij flink cashen als je nu al je vertrouwen uitspreekt in de voormalige postbode. De wedkantoren keren x1,53 keer je inleg uit als hij Cody Harris verslaat. Pakt Harris de winst door Barney van het bord te gooien? Dan raken spelers die daarop gokken letterlijk de bulls-eye: x 2,50 keer het inlegde speelbedrag wordt dan door de bookies uitgekeerd.

Wedden op Darten

Het Wedden op Darten via Wedden op Sport kent vele facetten. Natuurlijk het spelen per partij, maar ook inzetten op de toernooiwinnaars, de hoogste uitgooi, het hoogste gemiddelde en het aantal 180 worpen kan flink wat geld opleveren mits je dit vooraf goed voorspeld. Let op: de wedstrijdtijden zijn vanwege het tijdsverschil anders dan normaal, de meeste duels worden in de ochtenduren (Nederlandse tijd) afgewerkt. Zet dus op tijd in en mis geen matchpoint bij de 2019 New Zealand Dartmasters en speel mee via Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.