Darten: Dutch Darts Championship 2023

In het WTC Leeuwarden zal van 28 tot en met 30 april het Dutch Darts Championship 2023 worden gehouden. Michael van Gerwen start als topfavoriet, maar kan hij deze status ook waarmaken? Zijn vorm is niet top en dus liggen er ook kansen voor de andere deelnemers. Speel mee met het Dutch Darts Championship 2023 door een voorspelling te plaatsen via Wedden op Sport.nl! 

Historie

De Dutch Darts Masters is een darttoernooi dat tot en met 2019 onderdeel uitmaakte van de European Tour van de PDC. Sinds 2022 maakt het deel uit van de World Series of Darts. Het toernooi werd in 2012 voor het eerst gespeeld in Nuland en heeft sindsdien in verschillende plekken in Nederland plaatsgevonden. De eerste editie werd gewonnen door Simon Whitlock. Michael van Gerwen wist het toernooi vijf keer op rij te winnen, maar stond vorig jaar niet in de finale.

Dirk van Duijvenbode haalde die eindstrijd wel, maar onze landgenoot moest in die finale buigen voor de Belgische darter Dimitri van den Bergh. In het Ziggo Dome te Amsterdam won de Belg met maar liefst 8-2 van The Aubergine. Van Duijvenbode zal in tegenstelling tot titelverdediger Van den Bergh ook in Leeuwarden aanwezig zijn om zijn prestatie van vorig jaar een goed vervolg te geven.

Favorieten Dutch Darts Championship 2023

Bij de bookmakers is Michael van Gerwen de topfavoriet voor eindwinst in Leeuwarden. Hij wordt op de voet gevolgd door naamgenoot Michael Smith. Achter de Brit is het dringen geblazen. Clayton, Van Duijvenbode, Josh Rock, Peter Wright en Luke Humphries zijn bij de meeste wedkantoren gevaarlijke outsiders.

Vlak daarachter komen mannen als Nathan Aspinall, Rob Cross, Joe Cullen en onze landgenoot Danny Noppert. Opvallend detail: Gary Anderson doet voor het eerst sinds zeven (!) jaar ook weer mee aan een PDC European event. Hij is dan ook dark horse bij de bookies.

Odds Dutch Darts Championship 2023

Bij de online wedkantoren maakt Van Gerwen nog altijd de meeste kans op eindwinst. Zijn zwakke optreden tijdens de Premier League avond van donderdag 27 april doet daar nauwelijks afbreuk aan. MVG staat bij de bookies op een maximale quotering van 4,00 keer je inlegwaarde.

Voor dartgokkers die een weddenschap plaatsen op Michael Smith staat een maximale beloning van 6,00 het ingelegde speelbedrag klaar bij de top bookmakers die in Nederland sportweddenschappen online mogen aanbieden.

Sportwedders die kiezen voor Clayton kunnen daar tot maximaal 12,00 hun inlegbedrag mee winnen en dat is exact gelijk aan de outright quotering die achter de naam van Dirk van Duijvenbode staat.

De grote verrassing van dit seizoen is Josh Rock. Zijn pre-tournament quoteringen staat momenteel op 17,00 keer het stortingsbedrag dat bij plaatsing wordt ingevuld op het wedformulier. Bij eindwinst van Peter Wright, die Van Gerwen donderdagavond nog uitschakelde tijdens de Premier League of Darts, wordt ook een quotering van 17,00 het ingelegde speelbedrag gehanteerd.

Wedden op Darten

Benieuwd naar alle quoteringen van alle deelnemers en partijen? Check dan de bookmakerspagina van Wedden op Sport en zie in één keer hoeveel jouw voorspelling waard kan zijn.

Wedden op Darten? Doe het verantwoord en veilig via Wedden op Sport.nl: het online sportnieuwskanaal waar je direct en overzichtelijk bookmakers met elkaar kunt vergelijken. Meer informatie nodig? Bezoek dan onze kennisbank en zorg dat je weet wat de risico’s zijn bij het online Wedden op het Dutch Darts Championship 2023!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.