D-Day in Eredivisie: Ajax – PSV

Komende zondag kan de beslissing vallen om het kampioenschap van Nederland, maar het kan ook juist het begin zijn van een bijzonder spannende ontknoping in de Eredivisie. Koploper PSV gaat op bezoek bij Ajax in Amsterdam. Winnen de Eindhovenaren, dan lijkt de strijd gestreden. Wint Ajax? Dat ligt het weer volledig open. Wedden op Sport blikt vooruit op de topper de toppers: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven.

Historie

De geschiedenis van dit duel leert ons dat Ajax de jongste jaren maar moeizaam wint als PSV onze hoofdstad bezoekt. Afgelopen seizoen lukte dat de Amsterdammers wel, toen werd het zelfs 3-0 en had PSV niks in te brengen. De goals kwamen toen op naam van Neres, Van de Beek en Schone. Dit drietal zal zondag ook weer van de partij zijn en Eredivisie-topscoorder Luuk de Jong (PSV) hoopt dan ook dat het zondag anders verloopt dan vorig seizoen: “We hebben de laatste keer hier in Amsterdam niet zo’n best resultaat gehad, maar gaan zondag proberen dat wel te doen. En hoe we dat gaan zullen jullie dan wel zien”, vertelt hij bij Fox Sports met een dikke knipoog.

Mark van Bommel: “Niet aanpassen aan Ajax”

Ook zijn trainer, Mark van Bommel, laat weinig los over de tactiek. Wel of geen Pereiro? Spelen de supertalenten Ihattaren en Gakpo mee? Wordt Guti eindelijk gebruikt en is Dumfries fit teruggekomen van Oranje? Allemaal vragen waarop ‘Bommel’ geen antwoord geeft: “Ik bereid al mijn spelers zo goed mogelijk voor. Natuurlijk moet je af en toe wat accenten wijzigingen, maar we gaan ons niet aanpassen aan Ajax”, tilt hij toch nog een tipje van de sluier op.

Erik ten Hag: “Champions League sfeer”

Collega-trainer Erik ten Hag is dan weer tot op het bot gemotiveerd om zondag in eigen huis de koploper te verslaan en zou direct tekenen voor een nieuwe 3-0 zege: “We zullen alles mobiliseren en een Champions League-entourage kweken. Samen met onze fans moeten we gaan zien dat we PSV verslaan”, vertelt hij op de clubwebsite. Volgens hem zullen de Eindhovenaren zelfs met knikkende knieën afreizen naar Amsterdam: ““Ik denk wel dat PSV bang voor ons is”, zegt hij zelfverzekerd.

Bookmakers

De bookmakers geloven volop in de kansen voor Ajax. De ploeg speelt thuis, maar maakt ook indruk in de Champions League. PSV werd daar in de groepsfase al uitgeschakeld en ligt ook allang en breed uit het nationale bekertoernooi. Ajax is ook daar nog actief in: het speelt de finale tegen Willem II. Ook PSV-trainer Van Bommel denkt dat allemaal in het voordeel is van Ajax: “Hoe vaker je speelt, hoe beter het is. Ik speel het liefst zoveel mogelijk wedstrijden, dat was ik ook gewend als speler en blijf je fit doordat je in een bepaald ritme zit.”

Grootste overwinning

De grootste thuiszege van de Amsterdammers tegen PSV is de 6-2 winst precies tien jaar geleden, de grootste nederlaag dateert uit 2005: 0-4. Een opvallend gegeven: Mark van Bommel scoorde toen driemaal voor PSV, waarvan één keer uit de strafschop. De enige andere treffer kwam op naam van Philipp Cocu, de voorganger van de huidige PSV-leidsman. Een ander opvallende statistiek is dat Ryan Babel – destijds Ajacied – toen ook al meespeelde.

Odds

De pre-wedstrijdquoteringen bij TOTO voor deze topper zijn duidelijk in Amsterdams voordeel: x 1,66. Als PSV wint, kan er flink gecasht worden. Iedereen die op de Eindhovenaren heeft ingezet ontvangt dan: x 4,40 keer hun inleg retour. Een gelijkspel dikt de portemonnee ook lekker aan: x 4,20 is de odd in het 1×2 spelsysteem!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.