Corona virus houdt darters niet tegen: Premier League gaat voorlopig gewoon door

Mocht je ongerust zijn: er kan nog steeds gespeeld worden op darten! Terwijl vrijwel overal ter wereld de (sport)wereld stilstaat, lijkt het erop dat de darters donderdagavond ‘gewoon’ in actie gaan komen. De Premier League of Darts gaat, net als het snooker, vooralsnog gewoon door. Zelfs mét publiek. Dat is goed nieuws voor mensen die van darten houden, maar ook zeker voor de bezoekers van Wedden op Sport. Want het is in deze Corona-tijden niet gemakkelijk om ergens vertier te vinden. 

Historie

De Premier League of Darts wordt al sinds jaar en dag afgewerkt in de Metro Radio Arena, dat sinds kort is omgedoopt tot de Utilita Arena. Daar zal – als het goed is – komende donderdag de zevende ronde van de Premier League worden afgewerkt. Op de website staat dat het evenement door mag gaan, omdat er vanuit de Engelse overheid geen restricties gelden voor het organiseren van evenementen. Dit is in Nederland wel van kracht, maar dus in het Verenigd Koninkrijk (nog) niet. Organisator Matt Porter bij SkySports: “Wij houden ons aan de regels die de overheid stelt en zolang het volgens de regels mag spelen wij door. Dat doen we met darten, maar ook met snooker. Spelen zonder publiek is wat ons betreft geen optie. Dat hebben we eerder gedaan toen er een sneeuwstorm over ons land trok en dat is niet goed bevallen”, aldus Porter.

Favorieten

De Premier League of Darts bestaat uit een selecte groep darters die in de top van de Order of Merit staan, aangevuld met enkele ‘challengers’. Deze zogeheten uitdagers verschillen per speelronde. In deze zevende speelronde zijn dat Gary Anderson, Chris Dobey en Glen Durrant. Ian White, afgelopen weekend nog winnaar van de Players Championship in Barnsley, ontbreekt. Ook Fallon Sherrock is dit keer niet van de partij.

Michael van Gerwen, Nathan Aspinall en Gerwyn Price zijn wederom de drie topfavorieten bij de bookmakerskantoren. Ook de naam van Peter Wright en Daryl Gurney wordt veel gespeeld.

Odds

De dartsavond begint met de clash tussen Michael Smith en Anderson. Een lekkere binnenkomer met fraaie odds! Een zege van Smith staat bij TOTO.nl op x2,45. Een overwinning van Anderson is bijna evenveel waard: x2,46. De hoogste odd bij deze partij vinden we bij een draw: x4,25.

In de tweede pot van de avond is het al de beurt aan Michael van Gerwen. MVG neemt het op tegen Rob Cross. De darter uit Vlijmen won vorige week de UK Open en is dus eindelijk van die hatelijke nul-zeges af in 2020. Gaat dit hem vertrouwen geven? De bookies verwachten van wel en plaatsen zijn quotering op x1,40. Wint Cross? Dan ontvangen spelers die hierop gokten x6,15 keer hun inleg retour! Een absolute topquotering! Een gelijkspel is goed voor x5,75 keer het ingelegde speelbedrag.

Na Mighty Mike wordt de topper van de avond gespeeld: Aspinall – Price. De bookies plaatsen Price net iets boven Aspinall hetgeen resulteert in een x2,70 uitkering als Aspinall wint en x2,25 als Price aan het langste eind trekt. Gooien beide heren exact evenveel dubbels raak, dan geldt de odd voor een gelijkspel: x4,25!

De avond in Newcastle wordt afgesloten met de partijen tussen Dobey – Gurney en Wright – Durrant. De odds voor Dobey liggen op x2,61, de quoteringen voor zijn tegenstrever Gurney op x2,31. Ook hier levert een gelijkspel het meeste op: x4,30. Snakebite Wright is bij de bookmakers goed voor x1,87 keer je inleg als hij Durrant verslaat. Troeft Durrant echter de flamboyante darter af? Dan kunnen spelers op Durrant x3,40 keer hun inleg op de bankrekening verwachten. Een gelijkspel tijdens deze laatste dartspartij van donderdag 19 maart staat momenteel bij TOTO.nl op x3,40 het ingelegde speelbedrag!

Wedden op Darts

De darters behoren tot het selecte groepje sporters dat nog op wedstrijdniveau actief is. Profiteer van deze extra aandacht en doe mee door een gokje te wagen op één of meerdere van bovenstaande partijen. De odds zijn hoger dan normaal en als je dan toch thuiszit vanwege het Coronavirus, dan kan je er beter maar iets leuks van maken toch? Neem geen onverantwoorde financiële risico’s, want ook financieel moeten we natuurlijk allemaal gezond blijven! Speel mee met Wedden op Darts en hou in deze spannende tijden ook een beetje ruimte over voor gezonde spanning! Check de actuele odds op onze bookmakerspagina.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.