Community Shield 2023 Manchester City - Arsenal

Aanstaande zondag staan Manchester City en Arsenal loodrecht tegenover elkaar in het Wembley Stadion te Londen. De Engelse topclubs strijden om de Community Shield 2023. Bij beide clubs spelen Nederlanders en dat maakt het wedden op Manchester City – Arsenal helemaal interessant. Vergelijk de odds op Wedden op Sport.

Historie Community Shield

De Community Shield is de Supercup van Engeland waarin de landskampioen en de bekerwinnaar van het voorafgaande seizoen tegen elkaar strijden. Er wordt al sinds 1908 om deze prijs gestreden. Manchester United is de Engelse club die de trofee voor het eerst veroverde.

Manchester City veroverde de Shield in totaal zes keer. De ploeg van de Nederlandse verdediger Nathan Aké wist in 2019 deze prijs voor het laatst mee naar Manchester te krijgen. Arsenal won de supercup in totaal zestien keer. In het jaar 2020 werd die prijs voor het laatst mee naar Londen genomen.

De Engelse supercup wordt traditioneel getrouw gespeeld in het Wembley Stadion om 15:00 uur (Engelse tijd). Vorig jaar won Liverpool er de Community Shield door een 3-1 zege op Manchester City. In 2014 streden The Cityzens en Arsenal ook tegen elkaar om de Supercup. Toen slaagde The Gunners erin te winnen met 3-0 van de ploeg uit Manchester.

Favoriet Manchester City – Arsenal

Voor deze editie van de Community Shield is Manchester City favoriet bij de Nederlandse bookmakers. Dit heeft de ploeg van verdediger Nathan Aké vooral te danken aan het sterke seizoen dat The Cityzens speelden. Het werd kampioen van Engeland en wist ook de Champions League te winnen.

Arsenal pakte met het winnen van de FA Cup ook een prijs mee in seizoen 2022-2023, maar gaf het kampioenschap op het eind van het seizoen uit handen. De nieuwe club van Ajacied Jurrien Timber wordt dan ook als underdog bestempeld voor de kraker van aanstaande zondag.

Odds Manchester City – Arsenal

De quoteringen staan er goed op bij de Nederlandse bookmakerskantoren. De hoogste odds die de bookmakers uitkeren, staan ingedeeld bij een zege van The Gunners. Mocht Arsenal winnen, dan kan er tot 4.60 keer het speelbedrag gewonnen worden bij de bookies.

Een gelijkspel is in de pre-fase goed voor een hoge beloning van maximaal 4.35 het speelbedrag. Er is dan in het Wembley Stadion nog geen winnaar, maar in heel wat huiskamers zal er dan al een feestje gevierd worden.

Voorspellingen op winst van Manchester City kunnen tot maximaal 1.73 keer het speelbedrag opleveren als er een correcte voorspelling wordt gedaan bij de bookmakers. Check de odds in het 1×2 spelsysteem voordat je inzet of ontdek de odds in de overige speelsystemen.

Wedden op Voetbal

Bij de bookmakers is de Community Shield één van de belangrijkste supercups die er in een seizoen voorbijkomen. De wedkantoren willen dan ook diep in de buidel tasten voor voetbalgokkers die een correcte voorspelling plaatsten.

Bij Wedden op Sport kan veilig en bewust gewed worden op de Community Shield 2023. De Engelse Supercup tussen Manchester City en Arsenal wordt gespeeld op zondag 6 augustus. Het duel begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd) in het Wembley Stadion. Ook Wedden op Voetbal? Ga naar de bookmakerspagina en vul je voorspellingen in!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.