Club Brugge en Royal Antwerp strijden om winst in Belgische bekerfinale 2019 - 2020

Vanaf komende zaterdag kan er ook weer wekelijks ingezet worden op voetbalwedstrijden bij onze zuiderburen. Zaterdagavond wordt de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal FC Antwerp gespeeld en die week erop start ook de nieuwe competitie weer in België. Maar eerst dus nog een fraai toetje van het seizoen 2019 – 2020: de bekerfinale. Wie pakt deze prijs? Landskampioen Club Brugge of outsider Antwerp? De bookmakers zetten hun geld op Brugge en jij?

Historie

Om de Beker van België wordt al sinds 1908 jaarlijks gestreden. Het toernooi begon ooit met provinciale selecties als “Beker van de Belgische Provincies”, maar vanaf 1912 is het een toernooi voor voetbalclubs. Het toernooi is een aantal keer onderbroken geweest. Van 2008 tot 2015 heette het toernooi Cofidis Cup, vernoemd naar de hoofdsponsor Cofidis. Sinds 2015 heet het toernooi de Croky Cup en is Croky de hoofdsponsor.

Het wordt de 19e keer dat Club Brugge in de finale van de Belgische beker staat. In totaal werd er elf keer de beker gewonnen. De laatste keer dat Club Brugge triomfeerde in het bekertoernooi was in het seizoen 2014 – 2015; dus na vijf jaar droogte hopen ze bij de kustploeg dit jaar een twaalfde trofee aan de bekerzeges toe te voegen.

Royal Antwerp won in 1992 voor het laatst in de Belgische bekerfinale. KV Mechelen werd na strafschoppen in mineur achtergelaten: 9-8.

Vorig jaar ging de beker wel naar Mechelen. Hoewel de ploeg toen nog niet eens op het hoogste niveau in België uitkwam, wist het dus wel een hoofdprijs te pakken. Het ticket voor de Europa League ging vanwege een oude arbitragezaak echter aan de neus van KV Mechelen voorbij.

Favorieten

Het zal niemand verbazen dat Club Brugge in deze finale de favoriet is voor de eindzege. Maar Royal Antwerp staat natuurlijk niet zomaar in de eindstrijd van de Belgische beker. Antwerp wist via overwinningen op KRC Genk, Standaard Luik en KV Kortrijk de finale te bereiken en weet dus hoe ze een bekerwedstrijd over de streep moeten trekken. De bookmakers blijven echter bij hun standpunt: Club is de te kloppen ploeg.

Eén keer eerder troffen beide ploegen elkaar in de Belgische beker. Dat was in 2002 en dat duel werd een regelrechte thriller! Pas na strafschoppen wist Club Brugge de overwinning in de achtste finales naar zich toe te trekken. Antwerp kan sowieso flink van zich afbijten: bij onze zuiderburen stond de ploeg een tijdlang bekend als ‘reuzendoder’. Kan de ploeg van trainer Ivan Leko die status wederom waarmaken in deze bekerfinale?

Odds

Club Brugge-trainer Philippe Clement weet het zeker: je moet je geld zetten op zijn ploeg. Volgens hem is de spelersgroep scherp en gedreven. Ook Ruud Vormer lijkt op de weg terug en kan wellicht nog een duit in het zakje gaan doen zaterdag. De bookies hebben dat geldzakje alvast goed volgepropt, want als Antwerp wint, keren ze maar liefst x5,95 keer het ingelegde speelbedrag uit,

Zet jij je geld liever op Club Brugge? Logisch, want de regerend landskampioen is ook de grote favoriet. Dat betekent wel lagere odds dan bij Antwerp. Winst van Club staat gemiddeld op x1,51. Met een handicap als under over of half time/full time kan je die uitkering natuurlijk nog iets proberen op te krikken. Kijk voor speluitleg in onze Kennisbank.

Tot slot een gelijkspel oftewel verlenging: de bookmakers hebben hiervoor een odd van x4,00 klaarstaan. Dus wedden op een gelijke stand kan zeker een hoop geld opleveren.

Wedden op Voetbal

Meespelen met Club Brugge – Royal Antwerp kan vanaf elk bedrag en is in een handomdraai geregeld. Via onze bookmakerspagina krijg je razendsnel een overzicht van quoteringen die horen bij de Belgische bekerfinale 2020. Wedden op voetbal is zeer populair, dus de odds kunnen flink oplopen als er veel mensen hun weddenschap droppen. Kies het juiste moment van inzetten en pak die hoogste odd bij deze bekerfinale tussen Club Brugge en Royal FC Antwerp.

Wedden op Sport is leuk, maar let op: je kan ook je geld verliezen. Speel daarom altijd verantwoord en veilig. Dankzij onze samenwerking met TOTO.nl weet je zeker dat het goed zit. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is een weddenschap afsluiten. Zo kan jij mooie geldbedragen winnen én van voetbal genieten. Mooier wordt de zomer van 2020 niet!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.