Champions League finale: Paris Saint Germain en Bayern München strijden om eindzege

Het is eind augustus en toch gaan we komende zondag met zijn allen kijken naar de Champions League finale! Een bizar seizoen, in een bizar jaar, met bizarre uitslagen. Maar de finale is er eentje om van te smullen: Paris Saint Germain neemt het op tegen Bayern München. PSG, de ploeg van de wereldsterren, tegen het Duitse collectief van Hans Dieter Flick. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Wedden op Sport selecteerde de beste bookmaker deals voor de UEFA Champions League finale 2019 – 2020! 

Historie

De Champions League is de opvolger van de ooit befaamde Europa Cup 1. Inmiddels ligt die tijd ver achter ons en heeft de Champions League een zeer hoge status binnen het internationale voetbal. Volgens velen is het zelfs het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs ter wereld! Het wordt de 18e editie in de huidige opzet en in de voorgaande zeventien edities kwamen al veel topclubs de cup met de grote oren opeisen.

In 1993 was Olympique Marseille de allereerste club die de Champions League won. Gaat PSG achttien jaar na dato de tweede Franse winnaar worden? AC Milan won de titel in 1994, gevolgd door AFC Ajax in 1995. Dit was de eerste en tevens laatste keer dat een Nederlandse ploeg tot winnaar werd gekroond.

Na de zege van Ajax Amsterdam volgden er vooral Italiaanse, Duitse, Spaanse en Engelse overwinningen. FC Porto (2004) is de enige ‘vreemde eend’ in de bijt. Juventus won in 1996 namens Italië, AC Milaan deed dat in 2003 en 2007 en Inter was in 2010 de voorlopig laatste winnaar uit het land van de laars.

Spanje deed met Real Madrid goede zaken in 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 en 2018. Een ongekende reeks! Ook aartsrivaal FC Barcelona mocht een paar keer juichen in het Miljoenenbal: de Catalanen zegevierden in 2006, 2009, 2011 en 2015.

De Duitse zeges zijn op één hand te tellen: Borussia Dortmund won als eerste Bundesliga club in 1997. Bayern München knoopte daar in 2001 bij aan en herhaalde dat kunstje in 2013 nogmaals.

Titelverdediger Liverpool behaalde vorig seizoen de vijfde Engelse eindzege in de Champions League. De eerste keer dat de beker naar de andere kant van de plas verhuisde was in 1999. Dit gebeurde dankzij een zege van Manchester United in de finale tegen Bayern München. Liverpool won niet alleen in 2019, maar ook in 2005 waren The Reds de beste van Europa! United pakte haar tweede titel in 2008 en Chelsea sluit het rijtje van Engelse winnaar met haar CL-victorie uit 2012.

Favoriet

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar een feit is dat Bayern München met haar indrukwekkende zegereeks in 2020 torenhoog favoriet is bij de bookmakers! Ook bij de TOTO hebben ze gekeken naar de galavoorstelling tegen FC Barcelona en die 2-8 overwinning heeft favorietenrol van de Zuid-Duitsland alleen nog maar versterkt.

Toch zijn er ook veel spelers die gokken op een gelijkspel. Paris Saint Germain kan met recht de ploeg van het nooit opgeven genoemd worden. Vaak scoorde men in de slotfase of werden er ballen van de doellijn gehaald die door menigeen al geteld waren. Reden voor de flexibiliteit en mentaliteit is Thomas Tuchel. De Duitse trainer staat voor fris en aanvallend voetbal, kent Bayern natuurlijk als zijn broekzak en heeft met wereldsterren Neymar, Mbappe en Icardi ook het spelersmateriaal om zo te voetballen.

Om die reden zullen er ongetwijfeld ook een heleboel mensen zijn die toch verwachten dat PSG de hoofdprijs mee naar Frankrijk neemt. Niet in de laatste plaats gedreven door de hoge odds die er gelden als Paris Saint Germain zondagavond als winnaar uit de bus rolt!

Odds

De quoteringen voor winst van Bayern zijn ondanks de favorietenrol van de Duitsers nog alleraardigst te noemen. Met een gemiddelde quoteringen van x1,91 verdubbelt de TOTO je inleg als Die Recordmeister CL-winnaar van 2020 wordt! Een gelijkspel valt nog hoger uit, want spelers die vooraf gokken op een verlenging ontvangen gemiddeld x3,45 keer het ingelegde speelbedrag van de online bookmaker.

De mooiste deal valt te maken als Paris Saint Germain de Champions League finale in Lissabon naar haar hand weet te zetten. Bij de TOTO staat de pre-wedstrijd quotering op x4,25 je inleg! Een superhoge odd die we nog niet vaak hebben gezien in de finale van dit toernooi!

Wil je meer geld verdienen met je weddenschap? Check dan de opties om te spelen met een handicap en vergroot je winstkansen! Ook kan je overwegen om in te loggen tijdens de finale om via live betting jouw voorspellingen aan de online bookies door te geven!

Wedden op Voetbal

Midden in de zomer Wedden op Voetbal is niet heel gebruikelijk, maar inmiddels is iedereen er wel aan gewend dat de sportkalender er dit jaar anders uitziet. De kans om geld te verdienen met een goede voorspelling is echter nog net zo groot als anders. Sluit nu je weddenschap af op de UEFA Champions League finale tussen Bayern München en Paris Saint Germain om straks tot winnaar gekroond te kunnen worden! Word jij de nieuwe Koning TOTO na deze finale van het seizoen 2019 – 2020? Ga snel naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport en zorg dat jij erbij bent zondag!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.