Cazoo World Cup of Darts

Op donderdag 9 september start in het Duitse Jena de Cazoo PDC World Cup of Darts 2021. Dit is een landentoernooi waarbij koppels uit hetzelfde land tegen elkaar strijden. Op zondag 12 september wordt de finale gespeeld. Titelverdediger is Wales dat in 2020 de finale met 3-0 won van Engeland. Voorspel de winnaar(s) van de 2021 editie en raak de bullseye via de bookmakersdeals bij Wedden op Sport!

Historie PDC World Cup of Darts

De PDC World Cup of Darts wordt sinds 2010 door dartsbond PDC georganiseerd en geldt als het WK voor landenteams. Omdat het een teamtoernooi betreft, geldt het toernooi daarnaast ook als een uniek evenement, waarbij de twee hoogst geklasseerde darters van elk land het in het toernooi tegen elkaar opnemen.

Ook Nederland is er weer bij. Sterker nog: ons land miste nog geen enkele editie. Nederland wist van de tien edities tot dusver er al vier keer de finale te winnen. Raymond van Barneveld was daarbij elke keer één van de darters. Driemaal (in 2014, 2017 en 2018) won hij het toernooi samen met Michael van Gerwen, terwijl hij in 2010 het evenement won met Co Stompé. Barney doet ditmaal niet mee. Het Nederlandse team voor 2021 bestaat uit Van Gerwen en Dirk van Duijvenbode.

Met vier titels staat Nederland als recordhouder op gelijke hoogte met Engeland. Afgelopen jaar ging de titel voor de eerste keer naar Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton wisten toen Engeland in de eindstrijd met 3-0 te verslaan.

Favorieten World Cup of Darts 2021

Wales is als titelverdediger topfavoriet bij de online bookmakers. Gerwyn Price is de kopman, Jonny Clayton de tweede man die namens Wales het dartbord zal bestoken met dartpijltjes.

Maar ook verliezend finalist van 2020 Engeland staat weer hoog in de kanshebberslijstjes. De bookmakerspolls bevatten ook hoge verwachtingen voor het Nederlandse team dat bestaat uit Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode.

Outsiders bij de wedkantoren zijn België, Schotland en Australië. Het Australische team zal bijzonder gebrand zijn op een goede prestatie omdat de Australische topdarter Kyle Anderson onlangs onverwachts is overleden. Damon Heta en Simon Whitlock verdedigen nu de eer van de Aussies.

Odds

De topfavoriet bij de bookmakers is dit jaar opnieuw Wales. De titelverdediger treedt aan met twee spelers uit de Top-10 van de Order of Merit. Dit kan geen enkel andere deelnemer hun nadoen. De pre-toernooi odds voor een back-to-back overwinning van Wales in de PDC World Cup of Darts staan op een maximale waarde van x2,95 je inleg.

Nederland is volgens de bookies de grootste uitdager van Wales. Met een pre-fase quotering van x4,70 is het lekker verdienen aan een Nederlandse zege in dit koppeltoernooi.

De pre-odds voor Engeland staat net iets lager dan voor het Hollandse duo Van Gerwen/Van Duijvenbode. Speel je op James Wade en Dave Chisnall? Dan is de maximaal haalbare winstbonus x5,05 het gekozen speelbedrag. Vul je België in op je wedformulier? Dan wacht er een potentiele winstuitkering van x6,85 de inzet op je als Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts de titel pakken in het Duitse Jena.

Het rijtje outsiders eindigt met Schotland. Winst van Peter Wright en John Henderson is met een quotering van x11,25 een prima alternatief voor iGamers die een extra grote gok durven te wagen!

Wedden op Darts

Het online Wedden op Darts is sinds de de successen van Michael van Gerwen tot enorme hoogten gestegen. Omdat veel punters telkens weer fraaie winsten weten te scoren blijven veel dartpunters ook terugkomen voor nieuwe weddenschappen. Geld verdienen aan je kennis van de dartsport was nog nooit zo makkelijk. Check onze achtergrondartikelen, voorbeschouwingen en tips om verantwoord en bewust mee te spelen. Let op: je kan je inzet ook verliezen!

Speel jij mee met de Cazoo PDC World Cup of Darts 2021? Ga dan naar onze bookmakerspagina en scoor de beste deals voor het land van je keuze! Ben jij straks de grote winnaar van die team darttoernooi?

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.