Bookmakers zijn steeds creatiever met hun weddenschappen

De sportwereld staat nooit stil. Deze stelling ging tot een paar weken geleden zeker op. Zomer of winter, altijd waren er mooie sportwedstrijden om op te wedden. Inmiddels is gebleken dat de sportwereld wel degelijk stil kan komen te staan. Grote voetbalcompetities zijn voor onbepaalde tijd gestaakt en veel belangrijke sporttoernooien zijn voorlopig van de kalender geschrapt. Dat zorgt natuurlijk voor problemen bij de bookmakers. Al gaan sommige online wedkantoren creatief met de situatie om. Vooral in Engeland weten de bookmakers gokkers te boeien met de meest uiteenlopende weddenschappen.   

Bookmakers lopen dagelijks miljoenen mis

Wie wil wedden op voetbal, kan zich nog steeds op de Wit-Russische Vysshaya Liga of Nicaraguaanse Primera División storten. Wil je iets anders dan voetbal, dan biedt de basketbalcompetitie van Taiwan misschien wel uitkomst. Maar daarmee houdt het aanbod wel een beetje op. Waar de bookmakers normaal gesproken elke dag tienduizenden weddenschappen online hebben staan, komt dat aantal nu uit op hooguit enkele honderden. Als je tenminste elke mogelijke wedoptie meetelt.

Het sterk verminderde aanbod heeft meteen financiële gevolgen voor de bookmaker. Zelfs bij een relatief kleine competitie als de Eredivisie wordt er per wedstrijd zo’n 18 miljoen euro ingezet door de vele voetbalwedders. Je kunt je wel voorstellen wat dat betekent voor de inkomsten die de bookmakers uit de echt grote competities van Europa halen. Daar komt ook nog eens bij dat veel mensen juist nu extra tijd hebben om te wedden. Het is dus niet zo gek dat sommige bookmakers zoveel mogelijk alternatieven bieden om toch interessant te blijven voor de grote groep met wedders.

Deze weddenschappen kwamen al voorbij!

Engelse bookmakers hebben de afgelopen tijd al heel wat bijzondere weddenschappen online gezet. Wat te denken van een wedstrijd tussen twee boksgrootheden van weleer? Onlangs werd aangekondigd dat Mike Tyson en George Foreman weer tegenover elkaar zouden staan in de ring. Niet in de echte wereld, maar wel in de virtuele wereld. En in deze tijdens zijn de wedders niet zo kritisch.

Virtuele wedstrijden bieden op dit moment sowieso uitkomst voor de bookmakers. Zo zat menig Brit afgelopen zaterdag klaar voor de Grand National. Tiger Roll was op voorhand de grote favoriet bij deze virtuele editie van de beroemde paardenrace. Een logische keuze aangezien dit renpaard de laatste twee echte edities op zijn naam wist te zetten. Maar iedereen die zijn geld op Tiger Roll had ingezet, moest toch zijn verlies nemen. Potters Corner ging er uiteindelijk met de winst vandoor, en ook de Britse gezondheidszorg won. De opbrengst van de weddenschappen ging dit keer namelijk niet naar de bookmakers, maar was bestemd voor het goede doel.

Dit soort acties zijn zeker nodig om een beetje goodwill te kweken bij de Engelse politiek. De bookmakers worden in deze periode namelijk extra streng in de gaten gehouden, en dat is soms nodig ook. Zo doken er al weddenschappen op waarbij de bookmakers zich richtten op een lage amateurcompetitie tussen twee compleet onbekende Russische tennissers. Een inspiratieloze wedstrijd waar normaal niemand naar keek, bood opeens een mooie kans voor allerlei sportwedders. Toch schuilt er een groot gevaar in het wedden op dit soort wedstrijden, want met amateurspelers op de baan neemt de kans op matchfixing immers meteen toe. Misschien zijn al die virtuele sportwedstrijden dan toch niet zo’n slecht idee.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.