Bookmakers zien Nederland Nations League winnen

Terwijl bijna alle landen de EK-kwalificatie hervatten speelt Nederland deze week voor een finaleplaats in de Nations League. Komende donderdag wacht Engeland in de halve finale en zondag wordt er dan gespeeld om de eindzege of om de derde plaats. In de andere halve eindstrijd staan Portugal en het verrassende Zwitserland. De bookies zien Nederland als een grote kanshebber voor de eindwinst, maar dan moeten ze eerst afrekenen met Engeland. Mocht Oranje daarin slagen dan mag vooral de KNVB cashen, want dan krijgt het zes miljoen euro! Voorspel jij alle duels goed, dan kan je ook een klein graantje meepikken.

Historie

Het is de allereerste editie van de UEFA Nations League, waarin dus veel geld omgaat. De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen, de nummer drie 3,5 miljoen en de nummer vier 2,5 miljoen euro. Zo kunnen de inkomsten uit de Nations League voor Oranje oplopen tot maximaal 10,5 miljoen euro. Maar het belangrijkste blijft toch de sportieve kant van het toernooi. Om een einde te maken aan de zinloze oefenwedstrijden, heeft de UEFA de Nations League in het leven geroepen. Het is een nieuw toernooi, waar de Europese voetbalbond sinds 2011 aan werkte, en waarbij de groepswedstrijden vorig jaar werden afgewerkt. De finales staat voor juni 2019 op het programma. “De UEFA Nations League zorgt voor betekenisvolle en competitieve wedstrijden”, legt de bond op haar website uit.

Uitleg Nations League

Vier teams kunnen zich via dit toernooi plaatsen voor het EK van 2020. De vier beste landen per divisie plaatsen zich voor de play-offs van de Nations League, die in maart 2020 worden afgewerkt. In totaal zullen dus zestien landen deelnemen aan deze play-offs. Via een halve finale en een finale plaatst de winnaar per divisie zich voor het Europese eindtoernooi. Zo levert iedere divisie uiteindelijk een extra EK-deelnemer op. Het kan voorkomen dat de groepswinnaar zich al via de EK-kwalificatie heeft geplaatst. In een dergelijk geval wordt de plaats in de play-offs overgenomen door het beste nog niet geplaatste land uit de divisie.

Geen EK-tickets

De vier groepswinnaars van Divisie A spelen in juni 2019 om de winst van de Nations League. Er worden twee halve finales gespeeld, een troostfinale en de finale. In de eindstrijd staat de trofee en nog een bonus van 4,5 miljoen euro op het spel. Het gaat in deze finales nog niet om een EK-ticket. Deze zijn alleen via de play-offs in maart 2020 te verdelen. Mocht Oranje de Nations League komende zondag winnen, dan is het dus nog altijd niet zeker van deelname aan EURO 2020.

Odds

De bookmakers volgen de verrichtingen van het jonge talentvolle Nederlands elftal op de voet en zien het elftal van bondscoach Ronald Koeman wel hoge ogen gooien. De kansen tegen Engeland zijn fiftyfifty volgens de bookmakers. Maar als Oranje de Engelsen uitschakelen, dan is ons land favoriet in de finale van zondagavond. Zet je in op winst van Oranje tegen het Engelse voetbalelftal? Dan geldt een pre-wedstrijdquotering van x2,90 keer je inleg. Bij een gelijkspel wordt de hoogste odd uitgekeerd: x3,90 en bij winst van de Britten.

Wedden op voetbal

Je kan deze week via Wedden op Sport dus spelen op de winnaar van de halve finales in de Nations League, maar ook de finale en de troostfinale. Daarnaast is het bij wedden op voetbal mogelijk om te gokken op bijzaken: gele en rode kaarten, penalty’s, vrije trappen, wissels en doelpuntenmakers. Check onze bookmakers voor de actuele odds en acties van de wedkantoren! Zo scoor jij altijd!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.