Bookmakers: Nederland favoriet op EK Hockey

Een sport waar je normaal gesproken niet vaak iets over leest op deze website is hockey. Maar het is zeker de moeite waard om eens een gokje te wagen op deze prachtige sport waarin zowel de Nederlandse mannen als vrouwen al jaren wereldtop zijn. Komende week vindt in België het Europees kampioenschap plaats. Wedden op Sport bezocht de diverse wedkantoren en ontdekte dat Nederland bij veel van de bookmakers tot de favorieten voor de eindzege behoren, maar er zijn meer kapers op de kust.

Historie

Het Europees kampioenschap Hockey werd voor het eerst georganiseerd in 1970, toen alleen voor mannen. Die openingseditie werd destijds ook bij onze Zuiderburen gehouden. West-Duitsland won de finale van Nederland. Spanje werd in 190 derde. Lange tijd zouden deze drie landen het mannenhockey in Europa domineren, maar de laatste jaren zijn daar ook Engeland en België bijgekomen.

Het EK wordt om de twee jaar gespeeld en de regerend Europees kampioen is Nederland. In Amstelveen versloeg Oranje in de EK-finale het Belgische team, dat een jaar eerder wél een bronzen olympische medaille had veroverd. De Engelsen eindigde twee jaar terug als derde bij het EK-mannen.

Veertiende vrouwen EK

Ook de vrouwen strijden vanaf volgende week om de Europese titel. Het is voor de dames de veertiende keer dat er gevochten wordt om deze prijs. Nederland won sinds de eerste editie in 1984 al negenmaal. Zowel Engeland als Duitsland waren de Hollandse dames tweemaal te machtig, maar alle andere edities eindigden met het Wilhelmus. Het is dan ook niet zo gek dat ons land bij alle bespiegelingen op gokwebsites zowel de mannen als vrouwen te boek staan als topfavoriet. In totaal doen er dit jaar acht landen mee, waarbij gastland België – in 2017 tweede op het EK – automatisch is gekwalificeerd. Op 18 augustus openen de Nederlandse dames het EK 2019.

Favorieten

Bij de mannen zijn er vier echte favorieten en één dark horse. Die outsider is Spanje, maar de algehele verwachting bij de bookies is dat de titelstrijd beslist wordt tussen titelverdediger Nederland, gastland België (regerend wereldkampioen), Engeland en Duitsland. Wales, Ierland en Schotland worden eigenlijk door niemand als echte kandidaat winnaars aangeduid. Ierland en Schotland zitten samen met onze Oosterburen in de groep van Nederland (Groep B). De overige vier landen strijden in Groep A om een halve finale ticket, waardoor de eerste twee landen van elke poule zich kwalificeren. Bondscoach Max Caldas koos voor een korte, maar intensieve voorbereiding in Krefeld en Papendal op dit EK in Antwerpen: “We zijn heel gretig om te presteren op dit EK. Wij willen graag voor de derde keer achtereen kampioen worden, maar de andere favorieten kunnen roet in het eten gooien. We zijn ons bewust van de concurrentie, maar we gaan naar het EK met de intentie op alle wedstrijden te winnen”, aldus een strijdvaardige Caldas op Hockey.nl.

Vrouwen

Bij de vrouwen is Nederland ook de titelhouder. Bondscoach Alyson Annan zit in een Poule met de Belgen, Rusland en Spanje. Het ontloopt hierdoor Engeland en Duitsland, maar moet dus wel afrekenen met het sterke gastland. Twee jaar geleden versloegen de dames België nog in de finale met 3-0. De Red Panthers zullen proberen in eigen huis het Nederlands team pijn te doen.

Wedden op Hockey

Voor het gokken op het EK 2019 zijn er diverse opties bij de bookmakerskantoren. Zo kan er gespeeld worden op wedstrijden in de groepsfase, maar ook halve finale en de eindstrijd kan nu al voorspeld worden. De odds zijn hoog als je niet kiest voor Nederland of België, maar zelfs als je daarop speelt, kunnen de uitkeringen hoog oplopen vooral als je in een vroeg stadium je favoriet durft aan te wijzen. Wacht je liever tot er wat meer duidelijk is over de huidige vorm, dan is live-betting een prima manier om het EK mee te starten en vervolgens via de actuele pre-wedstrijdquoteringen het juiste moment te kiezen om de eindwinnaar aan te wijzen.

De finales van het EK Hockey 2019 worden gespeeld op 24 (mannen) en 25 augustus (vrouwen) in Antwerpen, België. Kies je favoriete land uit en ga voor de hoogste odd door de ‘hockeystick’ op het juiste moment in te schakelen via de bookmakerspagina van Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.