Bookmakers kiezen voor thuisploeg bij promotie- en degradatieduels Eredivisie

Als het aan de bookies ligt dan zien we Excelsior en De Graafschap terug in de finale van de nacompetitie. Beide elftallen zijn volgens de wedkantoren zwaar favoriet voor het winnen van de halve finales tegen respectievelijk RKC Waalwijk en Cambuur. Ook de andere twee thuisploegen genieten de voorkeur bij de bookmakers: Sparta en Den Bosch gaan volgens hen woensdag winnen in hun promotiewedstrijden tegen Top Oss en Go Ahead Eagles.

Den Bosch – Go Ahead Eagles

Al om half vijf wordt er afgetrapt in Stadion De Vliert in ’s-Hertogenbosch. Tegenstander Go Ahead Eagles moet de 2-2 in Deventer zien om te zetten in een voorsprong, terwijl de thuisploeg aan een 0-0 of 1-1 gelijkspel genoeg zou hebben. Interim-trainer Erik van der Ven beseft dat de twee uitdoelpunten in de Adelaarshorst belangrijk kunnen zijn: “Ik verwacht een spannende wedstrijd waarin nog van alles kan gebeuren. We moeten durven te voetballen, ook in die tweede wedstrijd. De kaartverkoop geeft aan dat het ook echt leeft in Den Bosch en omgeving. Er wordt prima getraind en hard gewerkt, dus we gaan vol vertrouwen de return tegemoet”, aldus Van der Ven bij FC Den Bosch-TV.

Trainer GA Eagles: “Nog volop in race voor finale”

John Stegeman baalde natuurlijk dat er zondag in eigen huis geen afstand genomen kon worden van FC Den Bosch, maar wist van tevoren dat het een lastige opgave zou worden tegen een stug spelend Den Bosch: “We hebben nu drie keer tegen FC Den Bosch gespeeld en drie keer waren we op z’n minst competitief, zo niet beter. Het valt niet mee om een muur te breken. Dat is hun goed recht en we zijn ook een paar keer in het mes gelopen. Maar ik kan mijn ploeg verder weinig verwijten, ze hebben alles gegeven en veel kansen gecreëerd. Ik vind dat we nog volop in de race zijn voor de finale. Maar we moeten woensdag winnen in Den Bosch. Ja, dat klopt”, eindigt hij zijn analyse realistisch bij de regionale krant De Stentor.

Pre-wedstrijdquoteringen

Winst voor Den Bosch staat het laagste aangemerkt, want zoals gezegd zijn de thuisploegen bij de bookmakers favoriet. Een zege betekent automatisch plaatsing voor de finale en x 2,10 keer je inleg retour als je hierop hebt gespeeld. Pakken de Deventenaren in deze lastige uitwedstrijd het ticket voor de finale, dan mogen spelers op de Eagles x 3,88 keer het ingelegde speelbedrag bijschrijven op de bankrekening.

Excelsior Rotterdam – RKC Waalwijk

Excelsior moet woensdag een 1-2 achterstand tegen RKC wegwerken om kans te blijven maken op een langer verblijf in de Eredivisie. “Je schaamt je voor het verlies, je schaamt je richting de fans”, begint Excelsior-trainer Ricardo Moniz zijn verklaring. “Aan de ene kant erger je jezelf, maar aan de andere kant moet je dat temperen, want je hebt het nog steeds in eigen hand. Dat is een beetje dubbel”, vertelt hij bij FOX Sports.

Trainer Excelsior: “We moeten durven favoriet te zijn”

Ondertussen neemt de druk op de oefenmeester toe, want het Eredivisieschap hangt aan een zijden draadje: “Nee, ik voel nog steeds geen druk. Het is nu aan mij de taak om binnen twee dagen een favoriet te creëren. Je moet ook favoriet durven zijn. Maar als je dan faalt, faal dan wel mét het nemen van initiatief.”

RKC-trainer Fred Grim: “De druk ligt bij Excelsior”

Bij het RKC Waalwijk van coach Fred Grim is men uiteraard heel blij met de 1-2 voorsprong: “We spelen heel het seizoen al goed voetbal. We creëren veel, maar moeten nog meer meedogenloos zijn. We spelen goed en dat mogen we best zeggen. Maar je moet wel zorgen dat het goede spel beloond wordt. Het is nu zaak om te herstellen en zorgen dat we woensdag bij de return in Rotterdam weer fit zijn. De druk ligt nu volledig bij Excelsior. Nu we zo dichtbij zijn, moeten we het ook gaan afmaken”, vertelt hij aan VI.

Sparta Rotterdam – Top Oss

Ook bij die andere Rotterdamse club wordt er nog gevochten om een plekje op het hoogste niveau. Sparta Rotterdam begint met een redelijk comfortabele voorsprong aan de thuiswedstrijd tegen Top Oss. Afgelopen weekend werd er in Oss namelijk met 2-0 gewonnen door de Spartanen. Sparta-trainer Henk Fraser: “De eerste slag is geslagen, maar woensdag is het pas definitief. We moeten voorzichtig zijn, want op alle niveaus zien we dat een grote voorsprong als sneeuw voor de zon kan verdwijnen.”

Henk Fraser: “Top Oss wordt nog pittig genoeg”

Fraser vervolgt: “We moeten het woensdag over de streep zien te trekken en dan hoop ik op een finale tegen De Graafschap, maar Top Oss: ja, dat wordt nog pittig genoeg”, besluit hij zijn voorbeschouwing via Voetbalprimeur.

Trainer Top Oss: “Perspectief na heenwedstrijd is ronduit slecht”

Collega-trainer Klaas Wels lijkt de handdoek al bijna gegooid te hebben na de 0-2 nederlaag in eigen huis beseft hij dat er een wonder nodig is om met Top Oss de finale van de nacompetitie te halen: “Het perspectief is ronduit slecht. Onze jongens hebben geen wanprestatie geleverd, maar aan de bal hebben we onvoldoende gebracht. Er is woensdag in Rotterdam nog van alles mogelijk, maar de opdracht wordt nu wel heel moeilijk”, is Wels realistisch.

De Graafschap – Cambuur Leeuwarden

De laatste wedstrijd is zeker niet de minste. Eredivisionist De Graafschap ontvangt Cambuur Leeuwarden, twee clubs met een geweldige historie. De Graafschap wist in Friesland een 1-1 uit het vuur te slepen en hoopt op de Vijverberg het karwei af te maken. Trainer Henk de Jong – volgend seizoen Cambuur – is er nog niet gerust op: “We zijn het Eredivisie-seizoen op de voorlaatste plek geëindigd en hebben het hele jaar vooral in de omschakeling kansen gecreëerd. Dan moeten we niet denken dat we in één keer tegenstanders van het veld spelen.”

Trainer Cambuur: “Heet-avondje Doetinchem”

Collega-trainer René Hake (volgend seizoen Jong FC Utrecht) heeft ogenschijnlijk iets meer vertrouwen in een goede afloop: “Voor het moraal is het goed hoe we die eerste wedstrijd zijn doorgekomen, dat geeft zeker vertrouwen voor de return van woensdag. We zien het wel zitten in Doetinchem. Wij hebben al laten zien in uitwedstrijden beslissend te kunnen zijn en we gaan ons opmaken voor een heet-avondje Doetinchem waar wij denk ik toch een hele goede kans maken om als winnaar van het veld te stappen.”

Pre-wedstrijdquoteringen

De odds zijn ook hier in het voordeel van de thuisploeg, maar wellicht heeft Hake wel een punt en staat Cambuur er eigenlijk best goed voor. In dat geval zou inzetten op de ploeg uit Leeuwarden slim zijn. De quoteringen lopen dan op naar x 4,99! Bij winst van De Graafschap liggen de odds een stuk lager: x 1,72. Een gelijkspel levert je x 3,92 keer je inleg op.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.