Belgische Supercup Club Brugge - KRC Genk

België trapt dit al weekend het nieuwe voetbalseizoen af met de Belgische Supercup. De strijd tussen de Belgische landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar KRC Genk; de ploeg waar trainer John van den Brom actief is. Welke ploeg verovert de eerste prijs van het kersverse seizoen 2021 – 2022? De uitslag van de Belgische Supercup voorspellen doe je natuurlijk bij Wedden op Sport.

Statistieken Club Brugge – KRC Genk

De Nederlanders Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang werden vorig seizoen kampioen met hun ploeg Club Brugge. Anders dan bij gewend zijn met de Johan Cruijff Schaal is het in België zo dat de landkampioen de Supercup thuis mag aantreden tegen de bekerwinnaar. Wel wordt deze finale over één wedstrijd beslist en wordt vaak een week voor de competitiestart georganiseerd.

De Supercup wordt sinds 1979 gespeeld en in die jaren heeft Club Brugge de prijs vijftien keer gewonnen. Tien keer als kampioen en vijf keer als bekerwinnaar. De laatste was voor de Bruggenaren in 2018 toen moest Standard Luik wijken voor de Brugse ploeg.

Dit seizoen gaat Racing Genk de Supercup aan als bekerwinnaar van het vorige seizoen. Trainer Van den Brom en zijn mannen wonnen de zogeheten Croky Cup finale van Standard Luik met 1-2. In de halve eindstrijd werd RSC Anderlecht met dezelfde cijfers verslagen. Racing Genk speelt de Supercup nog maar voor de derde keer. In 2019 pakten de Genkies deze prijs nog en dat was ook de Supercup op de agenda. Vorig jaar ging de wedstrijd door de coronamaatregelen niet door. Het is de eerste keer dat Club Brugge en Racing Genk elkaar treffen in de Supercup.

Favorieten

Bij de online bookmakers is de rijke geschiedenis van beide clubs bekend en weegt ook mee in het bepalen van de favoriet. Club Brugge en Racing Genk weten het elkaar flink lastig te maken. Onder leiding van trainer Van den Brom won Genk vorig seizoen tweemaal van Club. In het slot van de competitie speelde de Genkies in eigen Luminus Arena en werd er met 3-0 gewonnen. Twee weken later werd er ook op Jan Breydel gewonnen met 1-2 door het team van trainer Van den Brom.

Zoveel geluk heeft Genk lang niet altijd. In de wedstrijden die daarvoor gespeeld werden was het vaak Club Brugge dat aan het langste eind trok. Dat en het thuisvoordeel zijn de redenen dat Club Brugge als favoriet van deze Supercup finale is.

Odds Club Brugge – KRC Genk

De pre-odds voor de Supercup zijn in het 1×2 spelsysteem van de online bookmakerskantoren zeer scherp ingedeeld. Wint trainer Van den Brom met zijn ploeg KRC Genk de Superbeker van België? Dan kan jij rekenen op een maximale beloning van x4.20 je speelbedrag. Omgerekend wordt dan elke tien euro ruim veertig euro waard. Een goed begin van de zomervakantie!

Flinke beloningen zijn niet alleen te verdienen bij een zege van Genk. Ook een gelijkspel levert een hoge quotering op bij de bookmakers van Wedden op Sport. Bij een gelijkspel na reguliere speeltijd zullen er extra speelminuten komen, maar kan jij alvast een feestje vieren. Er wordt gemiddeld x3.90 keer jouw speelbedrag uitgekeerd als het een gelijkspel wordt en jij dit al had ingevuld.

Een overwinning van Club Brugge staat in het 1×2 spelsysteem op x1.71 keer je aantal ingelegde euro’s ingedeeld. Dat is op het eerste gezicht misschien niet hoog, maar voor wedstrijden van Club Brugge is dit een prima quotering!

Wedden op Voetbal

De laatste weken stonden is het teken van de EURO2020. Nu dat voorbije is, wordt er weer naar de clubs gekeken. Pas begin volgende maand komen Ajax en PSV in actie voor de Johan Cruijff Schaal. Via Wedden op Sport kun jij een graantje meepikken met de Belgische Supercup. Een strijd met een duidelijk Nederlands tintje.

Gebruik je voetbalkennis om te scoren bij de strijd der kemphanen van onze Zuiderburen. Sla jij je slag bij de online bookmakers? Zorg dat je ook bewust en verantwoord speelt en lees onze kennisartikelen. Maak het volgen van deze wedstijd extra spannend: speel, scoor en haal veel plezier uit het online Wedden op Voetbal.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.