Behouden Feyenoord, AZ en PSV hun goede uitgangsposities in de Europa League?

Als donderdag de vijfde speelronde van start gaat, staan Feyenoord, AZ en PSV er alle drie behoorlijk goed voor. Feyenoord en PSV vinden we in hun groep terug op plaats twee, AZ staat derde in haar poule, maar heeft evenveel punten als de nummer twee. Gaan de Nederlandse ploegen hun plaatsen behouden en/of verbeteren? Of komt het straks allemaal aan op de laatste groepswedstrijden? Laat je voorspelling achter bij Wedden op Sport en win!

Historie

Feyenoord komt uit in Groep A. De Rotterdammers hoeven daarin enkel Dinamo Zagreb voor zich dulden. De Kroaten zijn – toevallig of niet – ook de tegenstander van aanstaande donderdag. In de openingswedstrijd werd het in Zagreb nog 0-0.

AZ probeert de knock-outfase te bereiken door bij de beste twee te eindigen in Groep F. De Alkmaarse formatie staat momenteel derde en heeft met zeven punten uit vier duels evenveel verliespunten als  Real Sociedad. Koploper Napoli heeft negen punten en komt donderdag naar Alkmaar. In Napels wist AZ nog knap met 0-1 te zegevieren dankzij een treffer van Dani de Wit.

Voor PSV begon het Europa League seizoen vertwijfelend. Er werd verloren van Granada CF (1-2) om vervolgens bij Omonia Nicosia met 2-1 te winnen. De 4-1 uitnederlaag tegen PAOK Saloniki bracht de Brabanders weer in een lastig pakket, maar de 3-2 thuis tegen PAOK zorgde ervoor dat ze nu ‘gewoon’ netjes tweede staan.

Favorieten

Feyenoord won dit Europa League seizoen eenmaal, speelde twee keer gelijk en verloor één keer. Dat brengt het totaal van trainer Dick Advocaat met zijn Feyenoord op vijf punten. Dat zijn er drie minder dan tegenstander Dinamo Zagreb achter haar naam heeft staan. Zagreb is daardoor koploper in de Groep en logischerwijs ook een gevaarlijke outsider voor Feyenoord. Toch zien de bookmakers de Rotterdamse ploeg als favoriet voor deze groepswedstrijd.

Bij de wedstrijd tussen AZ en Napoli SC zijn de Italianen de duidelijke favoriet. Ook al speelt Napoli uit, de online wedkantoren zetten massaal hun geld op de licht-blauwen. AZ liet in de heenwedstrijd al zien dat die favorietenrol geen garantie is op succes. Ook toen dacht een ieder dat Napoli ging winnen, maar was het AZ die de drie punten pakte.

PSV Eindhoven is donderdag een gelijkwaardige tegenstander voor Granada. Althans zo zien de bookies dat in de bespiegelingen vooraf. De pre-odds voor winst van PSV en Granada ontlopen elkaar dan ook niet veel.

Odds

De gemiddelde odds in de pre-fase bij Feyenoord – Dinamo Zagreb onderstrepen de favorietenrol die Feyenoord krijgt toebedeeld. Winst van de thuisploeg levert je x2,05 keer het ingelegde speelbedrag op. De hoogst mogelijk winstbonus bij een gelijkspel staat bij de bookmakers op een gemiddelde van x3,50 keer de inzet. De topbookmaker bij Wedden op Sport keert zelfs x3,60 keer het wedbedrag uit bij een gelijkspel. Winst van Dinamo Zagreb staat tenslotte op x3,20 keer je inleg en komt daarmee net iets lager uit dan de pre-odd bij een puntendeling.

Gok je op winst voor AZ in het duel tegen Napoli? Dan scoor je direct de hoogste odd: x3,90! Een gelijkspel is niet direct ongunstig voor de Alkmaarders en bijzonder gunstig voor spelers die in hebben gezet op een puntendeling. Eindigt AZ – Napoli onbeslist dan ontvangen zij namelijk x3,70 keer hun inleg op hun spelaccount.

Bij Granada – PSV is elke winnende weddenschap goed voor minimaal een verdubbeling van de inleg. Gaat Granada zegevieren? Dan komt de gemiddelde uitkering uit op x2,40. Weet PSV de punten mee naar Nederland te nemen? Dan wordt er door TOTO.nl x2,80 keer de inleg uitbetaald. De enige legale Nederlandse bookmaker betaalt zelfs x3,25 keer de inzet uit als er donderdag in Granada geen winnaar komt.

Wedden op Voetbal

Drie Nederlandse ploegen betekent minimaal drie kansen om via een ploeg uit je eigen land geld te verdienen aan het Wedden op Voetbal. Ga je voor Feyenoord, AZ of PSV? Laat nu je voorspelling achter op onze bookmakerspagina en profiteer van de beste deals via onze vergelijkingswebsite! Zo weet je zeker dat je de maximale winst scoort als jouw voorspellingen uitkomen.

Check de bookmakerspagina voor de actuele odds en bekijk in het schema de exacte aanvangstijden van de Europa League wedstrijden van donderdag 3 december 2020.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.