Bayern München - Tigres wereldbekerfinale

De finale WK clubs 2020 gaat dit jaar tussen Bayern München en Tigres UANL, kortweg Tigres. Beide ploegen staan donderdag 11 februari tegenover elkaar in de Qatarese stad Doha. Daar zullen beide clubs gaan uitmaken wie zich komend jaar de beste van de wereld mag noemen. Het WK zou eigenlijk al in december plaatsvinden, maar kon toen geen doorgang vinden. Nu gaan ze wel los. Voorspel de winnaar en scoor hoge odds bij Wedden op Sport

Historie

Het WK voor clubs wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden als voetbaltoernooi en is de opvolger van de wereldbeker voetbal. Deze wedstrijd ging tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. Terwijl het op het huidige WK voor clubs de kampioenen van alle continenten in actie komen, aangevuld met de kampioen van het organiserende land. De kampioenen van Europa en Zuid-Amerika, traditioneel de sterkste continenten, stromen daarbij in de halve finales in.

Bayern München versloeg in de halve finale de kampioen van Afrika, namelijk Al-Ahly uit Egypte. De Duitsers wonnen met 2-0 dankzij twee treffers van Robert Lewandowski. Voor het Mexicaanse Tigres begon het WK avontuur een ronde eerder. De Mexicanen versloegen daarin het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai met 2-1. In de halve finale wachtte vervolgens het Braziliaanse Palmeiras, dat verrassend met 0-1 werd verslagen door een benutte penalty. Die wedstrijd stond overigens onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie.

Bayern München wist eenmaal eerder het WK voor clubs te winnen; De Duitsers deden dat in 2013. Ook werd zijn voorganger, de wereldbeker voetbal, al tweemaal gewonnen. Tigres daarentegen was nog nooit eerder actief en staat dus voor het eerst in de finale WK Clubs 2020.

Favorieten

Het is niet zo vreemd dat Bayern door de online bookmakers voor deze wedstrijd als topfavoriet wordt gezien. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick behoort tot de topteams van de wereld en dus zijn de verwachtingen van het team altijd en overal hooggespannen. Tigres daarentegen won afgelopen seizoen pas voor de eerste keer de CONCACAF Champions League, en is deze wedstrijd toch de grote onbekende.

Dat Tigres wel kan voetballen, heeft de club al bewezen door zich als eerste Mexicaanse ploeg ooit te plaatsen voor de finale van het WK clubs. Dat deed de ploeg van trainer Ricardo Ferretti door in de halve finales verrassend het Braziliaanse Palmeiras te verslaan. Dat Bayern dus de finale al zo goed als gewonnen heeft, is dus allesbehalve zeker.

Odds

Dat Bayern de topfavoriet is voor het winnen van het WK clubs, blijkt ook wel uit de odds van de bookmakers. Een winst voor Bayern levert slechts x1,22 op, dus het vertrouwen in een Duitse overwinning is behoorlijk groot. Gezien de historie en de vorm waarin de Duitse ploeg zich verkeert, is het logisch dat de odds in het voordeel van Bayern zijn. Dat deze echter zo hoog liggen is misschien een tegenvaller als je weet dat het gaat om de finale van het WK clubs.

Ter vergelijking: Voor een overwinning voor Tigres wordt x11,25 uitbetaald; dat is behoorlijk veel. Wellicht dat dat vooral te maken heeft met de onbekendheid van de Mexicaanse ploeg. De club is natuurlijk een grote onbekende en dat zal ongetwijfeld met deze odds te maken hebben. Toch moet de ploeg niet onderschat worden, waardoor het voorspellen van een winst van Tigres toch aantrekkelijk kan zijn. Een gelijkspel tussen beide ploegen levert tenslotte x5,85 op.

Wedden op Voetbal

Bij het Wedden op Voetbal kan je je eigen kennis over voetbal testen om misschien tot een maximaal resultaat te komen. Aangevuld met een duik in de statistieken én een beetje geluk doet de rest. Kijk op onze bookmakerspagina voor een deal die bij jou past!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.