Wie wint het eerste tennis Grand Slam toernooi van dit jaar: de Australian Open 2024,

Januari is de maand van de topsporten in Australië. Het wielerseizoen wordt geopend met de Tour Down Under en het (outdoor) tennisseizoen met het eerste Grand Slam toernooi van het jaar: de Australian Open. Voorspel wie de winnaar wordt van de Australian Open 2024 en zet in via Wedden op Sport.nl om de weddenschap te plaatsen tegen de beste odds!

Historie

De Australian Open 2024 is de 112e editie van de Australische tenniskampioenschappen die sinds 1905 jaarlijks worden georganiseerd. In de coronaperiode werd het toernooi niet georganiseerd en ook in de oorlogsjaren werd er hier en daar een editie overgeslagen. Daardoor is het toernooi van dit jaar dus de 112e en niet de 119e editie.

Er wordt anno 2024 gespeeld in de Melbourne Park, gelegen in de stad Melbourne. Daar is het belangrijkste court de Rod Laver Arena, ook wel centrcourt genoemd. Daar is plek voor ruim 14.000 toeschouwers. Zij konden daar Novak Djokovic al tien keer de eindzege zijn pakken. Daarmee is recordhouder. Ook vorig jaar won Djokovic dit toernooi.

Favorieten Australian Open 2024

Het toernooi begint aan haar tweede en laatste week en dus zijn er al een paar favorieten naar huis. Eén van de grootste favorieten moest echter al voordat de Australian Open 2024 begon afhaken. De winnaar van 2022 Rafael Nadal was bezig aan een comeback maar moest op het laatste moment toch forfait geven.

Daarmee is de favorietenrol van Djokovic alleen maar groter geworden. Hij is bij alle bookmakers de absolute topfavoriet. Zelfs Carlos Alcaraz kan daar niet aan tippen. Andere outsiders volgens de bookies zijn Jannik Sinner, Daniil Medvedev en Alex de Minaur.

Odds Australian Open 2024

De meeste Nederlandse ijzers in het vuur liggen helaas al uit het toernooi. Hun outrights odds waren ook niet fantastisch, dus verrassend is dat ook niet. Eén speler uit ons land maakt nog wél kans op de titel in het herenenkelspel en dat is Tallon Griekspoor. Zijn outrights odds staan momenteel op x500,00 keer de inleg als hij wint in Melbourne.

De Minaur opent de Top-5 met een quotering van 31,00 keer de wedwaarde. Medvedev is bij de online bookmakers goed voor odds oplopend naar maximaal 13,00 keer het ingelegde speelbedrag, terwijl Sinner met odds tot maximaal x5,00 keer de inzet de Top-3 opent.

Tweede in de kanshebberlijstjes van de wedkantoren is de Spanjaard Alcaraz. Hoewel hij niet aan zijn ontbrekende landgenoot Nadal kan tippen qua erelijst is hij wel minstens zo’n groot talent. Hij won op jonge leeftijd al heel veel wedstrijden en toernooien. Alcaraz stond zelfs al een tijdje op nummer 1 in de ATP wereldranglijst. Maar daar is nu Djokovic weer de koploper. En dat is hij ook bij deze Australian Open 2024. De odds voor Alcaraz als eindwinnaar liggen dan ook hoger dan die van Djokovic.

Speel je met succes op Alcaraz dan kan je daarmee momenteel maximaal 3,80 keer de inlegwaarde mee verdienen. De beloning bij een weddenschap op Djokovic als toernooiwinnaar zorgt bij een zege van hem in de finale voor maximale winstbonussen van 2,10 keer de inzetwaarde.

Wedden op Tennis

Online gamers die sportgokken zoeken altijd naar de beste odds en het juiste moment om in te zetten. Op dit moment kan er gespeeld worden voor de pre-finale outright odds én door middel van het live gokken op de wedstrijden die nu dagelijks worden gespeeld op Melbourne Park.

Speel verantwoord en bewust. Vergelijk de odds op Wedden op Sport.nl en pak de beste quoteringen bij het Wedden op Tennis! Zet wel op tijd in, want de finale van de Australian Open 2024 is op zondag 28 januari. Zodra de eindstrijd is geopend vervallen de pre-deals en is live gokken nog de enige wedoptie. Vergelijk, zet in en win!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.