46e ABN-AMRO World Tennis Tournament Rotterdam

Deze week is sportpaleis Ahoy opnieuw het decor van het grootste (indoor)tennistoernooi van Nederland: het ABN AMRO World Tennis Tournament. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft weer een prachtig deelnemersveld naar Rotterdam weten te halen, al kreeg de organisatie wel met een paar last minute afmeldingen te maken. Onder meer Marin Cilic en de nummer vier van de wereld, Alexander Zverev, haakte af en de Nederlandse wildcard-speler Ryan Nijboer haalde het in de kwalificaties net niet. Gelukkig doen Robin Haase, Tallon Griekspoor, oud-winnaar Stan Wawrinka en de als eerste geplaatste Kei Nishikori uit Japan wel gewoon mee aan deze 46e editie van het ABN AMRO Tennistoernooi.

Robin Haase publiekstrekker

Robin Haase doet al voor de elfde keer mee in Rotterdam. De geboren Hagenees behaalde in het verleden al enkele mooie resultaten en Krajicek is dan ook zijn nopjes met de komst van de beste Nederlandse tennisser van dit moment: “Robin is al jaren onze beste Nederlandse speler op de ATP Tour. Hij heeft in Rotterdam mooie resultaten gehaald. Hij won ooit van Murray en maakte het in februari Federer lastig in de kwartfinale waarin hij nummer één kon worden”, vertelt hij aan Fox Sports.

“Echt topdeelnemersveld dit jaar”

Vaste waarde Zverev ontbreekt dus en er is dit jaar ook geen Roger Federer of Novak Djokovic te zien in Rotterdam, maar dat wil niet zeggen dat het toernooi minder interessant is. “Het is altijd mooi om nieuwe gezichten te tonen. Nishikori heeft een zwaar toernooi achter de rug, maar staat wel in de top-10 en won vorige week nog een toernooi (Brisbane, red.). Misschien boort het ook een nieuwe fanbase aan. Hij is heel populair in Azië. We hebben echt een topdeelnemersveld dit jaar”, vertelt Krajicek aan TV Rijnmond.

Odds

Neerlands hoop is Robin Haase (ATP-54). De 31-jarige Hagenaar opent maandag al tegen de Kazakh Mikhail Kukushkin (ATP-55). Twee gelijkwaardige spelers dus. De bookmakers houden de odds dan ook dicht bij elkaar. Winst van Haase levert iets minder op, maar met een odd van x 1,78 nog altijd een mooie om een gokje op te wagen. Pakt Kukushkin onze landgenoot op eigen terrein in? Dan keren de bookies x 2,00 keer je inleg uit.

Gaat Tallon Griekspoor stunten in eigen land?

Dinsdag komt de tweede Nederlander, Tallon Griekspoor, in actie. Hij speelt tegen de Rus Karen Khachanov, de nummer elf van de wereld. Griekspoor is in Nederland top, maar staat op de mondiale wereldranglijst pas op de 213e stek. Het is dan ook niet zo gek dat de wedkantoren een zege van Khachanov verwachten. De odds voor winst van de Rus lopen niet verder op dan x1,07. Echt leuk wordt het als Griekspoor weet te stunten! De Nederlandse tennissers vinden altijd extra krachten als ze in Ahoy mogen spelen en dat zorgt er misschien wel voor dat een gokje op Griekspoor kan lonen. Als hij de tweede ronde weet te halen, dan mogen spelers op die uitslag maar liefst x 7,95 keer hun inleg op de bankrekening verwachten. Zo wordt op een dinsdagmiddag je tien euro’s ineens bijna 80 euro waard!

Hoge odds bij verlies Nishikori

Dinsdag komt ook de als eerste geplaatste Japanner Nishikori (ATP-7) in actie. Ook hij lootte zwaar en neemt het op de hardcourtbanen in Rotterdam op tegen Pierre Hugues-Herbert. De Fransman staat 44e op de ATP-wereldranglijst. De gemiddelde odd voor winst van Nishikori komt uit op x 1,35 keer de inleg. Gooit de Fransman de nummer één seeded uit het toernooi, dan glimlachen spelers op die uitslag. Want zij mogen x 3,05 het ingelegde speelbedrag bijschrijven.

Speelschema

Alle wedstrijddagen in Ahoy beginnen om 11:00 uur en gaan door tot de avondsessies. De aanvangstijden van de wedstrijden hangen af van de speelduur in de voorgaande wedstrijd. Houd dus goed de uitslagen in de gaten als je op tijd wilt inzetten op één van de partijen in Ahoy Rotterdam. De finale wordt op 17 februari gespeeld en levert vaak lagere odds op dan de eerste ronden partijen. Vroeg inzetten is dus verstandig, zeker als je wilt gokken op een stunt van één van lagere geklasseerd spelers tijdens dit sterk bezette ATP-toernooi.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.