ATP Queens: grasspecialisten stomen zich klaar voor Wimbledon

Het grastoernooi van Queens geldt al sinds jaar en dag als de ideale voorbereiding op Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het jaar. Ook dit jaar trekken veel topspelers weer naar de banen van de Queens Club in Londen om zich klaar te stomen voor misschien wel het mooiste en belangrijkste tennistoernooi ter wereld.

Historie

De officiële naam van dit toernooi luidt: Fever-Tree Championships, maar bijna iedereen noemt het Queens. Dit jaar worden de wedstrijden afgewerkt van 17 tot en met 23 juni. Aanstaande zondag weten we dus de opvolger van Mario Cilic, die winnaar van 2018.

Het grastoernooi werd al in 1881 voor het eerst georganiseerd en is daarmee één van de oudste tennistoernooien ter wereld. De Brit Frederick L. Rawson werd de allereerste winnaar in Londen. Tot 1905 wonnen er overigens alleen maar Britten. De Amerikaan Holcombe Ward doorbrak de hegemonie, waarna er in de honderd opvolgende jaren veel nationaliteiten zouden bijkomen. Een echte Nederlandse overwinning zou er nooit komen, al staat Tom Okker wél op de erelijst. De finale van 1968 werd echter nooit gespeeld vanwege langdurige aanhoudende regenval. Okker moet daarom de titel delen met Clark Graebner (USA).

De huidige titelverdediger Cilic, won het toernooi al tweemaal, want ook in 2012 was de Kroaat de sterkste. Toen versloeg hij de Argentijn Nalbandian. Vorig jaar rekenede Cilic knap af met Novak Djokovic: 5-7, 7-6 en 6-3. Andy Murray is de slokop van de jongste jaren. Hij won in de afgelopen tien jaar vijfmaal de finale op Queens: 2009, 2011, 2013, 2015 en 2016.

Favorieten

Voor de editie van 2019 zijn er een vijftal topfavorieten. Allereerst Cilic natuurlijk, de huidige nummer vijftien van de ATP-wereldranglijst. Maar de Kroaat krijgt stevige concurrentie van onder meer een tweetal Top-10 spelers. De Griek Stéfanos Tsitsipás doet namelijk ook een gooi naar de overwinning. Tsitsipás verkeert in bloedvorm en heeft met de zesde plaats op de wereldranglijst momenteel zijn hoogste ranking ooit beet. De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson is de andere Top-10 speler die acte de préséance geeft op Queens. Anderson is de nummer acht van dit moment.

De Argentijn Juan Martín del Potro presteert altijd goed op gras. Hij is als derde geplaatst op Queens (ATP-ranking 12). Daniil Medvedev (Rusland) is de laatste topfavoriet. Medvedev bezet de dertiende plek op de wereldranglijst en is als vierde geplaatst voor dit toernooi.

Odds

De winnaar van Queens ontvangt € 429.955,- euro en 500 ATP-punten. Spelers die de juiste winnaar voorspellen, krijgen helaas niet zoveel uitgekeerd, maar de odds zijn door de bookmakers wel zo aantrekkelijk ingedeeld dat meespelen nog altijd zeer de moeite waard is. Cilic. Medvedev en Anderson bereikten op de eerste speeldag al de achtste finales door hun partij winnend af te sluiten. De bookmakers hebben de odds dan ook aangepast, omdat de winstkansen voor deze drie gestegen zijn nadat ze de laatste zestien hebben bereikt.

Grote favoriet bij de wedkantoren blijft Tsitsipás. De Griek staat op 7/1, terwijl titelverdediger Cilic op 11/2 gequoteerd staat. Del Potro (6/1) en Anderson (8/1) volgen op de gepaste afstand.

Wedden op Tennis

Op het toernooi in Queens wordt dagelijks gespeeld, zowel in het enkel- als het dubbelspel. Bryan/Bryan zijn de absolute favoriet in het herendubbel: 4/1. Spelen op individuele partijen is vaak nog interessanter, omdat de winstkansen daar het grootste zijn. De quotering voor de partij tussen Cilic en Diego Schwartzman (ATP-23) die op woensdag 19 juni wordt gespeeld zijn bijvoorbeeld: x 1,14 bij winst van Cilic en maar liefst x 4,80 als zijn Argentijnse opponent hem verslaat.

Zo kan er met tennis flink wat geld worden verdiend, mits de juiste voorspelling wordt gedaan. Houd je dat een heel toernooi vol en heb je vervolgens ook de eindwinnaar goed voorspeld, dan weet je zeker dat er een mooie zomervakantie naar een verre bestemming mogelijk is. Aarzel dus niet langer en check de odds voor alle partijen op Queens 2019!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.