ATP Kitzbühel 2019: Veel favorieten bij Oostenrijks tennistoernooi

De bookmakers hebben veel moeite om de quoteringen voor het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel vast te stellen. En dat is ook niet gek, want het deelnemersveld lijkt op voorhand behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het toernooi in Kitzbühel is een zogeheten ATP-250 toernooi hetgeen betekent dat het aantrekken van echte toppers vaak een lastig verhaal is. Maar met thuisspelers Dominic Thiem (ATP-4) heeft het wel een echte topper in de rangen. Robin Haase, de winnaar van 2011 en 2012, doet dit jaar niet mee aan dit 501.000 dollar gedoteerde toernooi.

Historie

Het toernooi wordt sinds 1945 al georganiseerd en is sinds 1971 onderdeel van het professionele tenniscircuit. Recordwinnaar is de Argentijn Guillermo Vilas. Hij won maar liefst vier keer in het op 760 meter hoogte gelegen stadje. Ook onze zuiderburen konden recent juichen, want in 2014 won de Belg David Goffin dit toernooi dat sinds 2015 onder de naam ‘Generali Open’ wordt gehouden.

Vorig jaar pakte Martin Kližan de bloemen door in de finale met 6-2 en 6-2 Denis Istomin (ATP-107) te verslaan. Philipp Kohlschreiber (ATP-75) won het toernooi in zijn eigen woonplaats in 2017 dankzij een 6-3, 6-4 overwinning op de Portugees João Sousa. Kohlschreiber herhaalde daarmee zijn prestatie van 2015 toen hij ook al wist te winnen in Kitzbühel.

Grote namen

Vooral in de jaren ’90 wist het toernooi grote namen toe te voegen aan de erelijst. Zo staan Pete Sampras (1992), Goran Ivanisevic (1994) en Alberto Costa (1995, 1998 en 1999) te glunderen in de Hall of Fame van dit tennistoernooi.

Favorieten

In deze 75e editie staan er minder grote namen op de rol. Maar zoals gezegd is Thiem natuurlijk wel één van de absolute wereldtoppers van dit moment. Vanzelfsprekend is hij dan ook de topfavoriet bij de bookmakers. Veel concurrentie lijkt hij niet te krijgen in de komende week, want de Serviër Dušan Lajović is met ATP-ranking 26 zijn eerste belager. Ook hem wordt veel kans toegedicht door de bookies, al gaat het dan meestal om het halen van de finale en niet over toernooiwinst.

De odds lopen pas echt op als er gespeeld wordt op de outsiders in het speelschema. De Spanjaard Fernando Verdasco bijvoorbeeld. Hij was ooit de nummer zeven van de wereld, maar is nu de nummer 30 op de meest recente wereldranglijst. Verdasco kan echter van tijd tot tijd nog flink uitpakken. Dat geldt ook voor Pablo Cuevas (ATP-47) en de finalist van 2017 João Sousa. De andere zogeheten topseeds in het enkelspel zijn: de Hongaar Márton Fucsovics, Leonardo Mayer (Argentinië) en de Italiaan Lorenzo Sonego. Allemaal spelers die tot de Top-50 van de wereld behoren. Op het eerste gezicht is Thiem dus de uitgesproken favoriet, dat is natuurlijk ook zo, maar er zijn verrassende veel outsiders waardoor het totaal aantal favorieten oploopt naar acht! En dat zien we ook terug in de pre-wedstrijdquoteringen voor eindwinst.

Odds

De topfavoriet Dominic Thiem krijgt bij de bookies een quotering voor eindwinst mee van x1,25. Dušan Lajović – vorig jaar halve finalist – komt momenteel uit op een odd van x1,73. Terwijl Verdasco het met x1,80 moet doen.

Wedden op Tennis

Het ATP-toernooi in Kitzbühel – ook wel de Austria Open genoemd – wordt gespeeld op gravel en begint op 29 juli. De finale wordt afgewerkt op zondag 4 augustus. Er doen 26 spelers mee aan het enkeltoernooi en 16 teams aan het dubbelspel. De Kitzbüheler Tennis Club biedt plaats aan 5.400 toeschouwers verdeeld over zeven gravelbanen. Speel nu mee met Wedden op Sport en gooi eens een balletje op via onze bookmakerspagina. Wie is jouw favoriet? Gaat Thiem het waarmaken in zijn thuisland of wordt de druk hem te groot en gaat één van de vele outsiders met de titel aan de haal? Zet nu in en pak die hoogste odd!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.