Atletiek: Diamond League Lausanne

Komend weekeinde wordt de IAAF Diamond League-serie hervat met de atletiekmeeting in het Zwitserse Lausanne. Het is de achtste meeting van de in totaal veertien die in 2019 worden gehouden en vindt plaats in Stade Olympique de la Pontaise waar ruim 18.000 toeschouwers terecht kunnen. De bookmakers smullen altijd van dit soort wedstrijden, want waar de wereldtop zich verzameld sneuvelen records, worden limieten gelopen en is het druk bij de wedkantoren.

Historie

Het jaarlijkse atletiekfeestje in Lausanne, de Atletissima genaamd, vindt sinds 1977 in de maand juli plaats. In 1994 verbeterde Leroy Burrell hier het wereldrecord op de 100 meter door na 9,85 seconde te finishen. In 2005 verbrak de Russin Yelena Isinbayeva het toenmalige wereldrecord polsstokhoogspringen. Isinbayeva sprong in dat jaar over 4 meter en 93 centimeter. Een jaar later viel er weer het nodige te vieren in Lausanne. Op de 110 meter horde liep de Chinese Liu Xiang het wereldrecord uit de boeken en noteerde een tijd van 12 seconden en 88 honderdsten (met 1,1 meter per seconde meewind).

Deze wereldrecords zijn inmiddels meerdere malen verbeterd, waardoor de meeting-records nog scherper staan. Zo liep Yohan Blake (Jamaica) in 2012 de 100 meter in 9,69 seconden; nog altijd een Diamond League Record. En Usain Bolt deed in datzelfde jaar 19,58 seconden over de 200 meter. De baan heeft zijn potentie dus meer dan eens aangetoond.

Favorieten

Vanuit Nederlandse hoek is het vooral uitkijken naar de 100 meter dames waarop Dafne Schippers in actie komt. De vorige maand 27 geworden sprinter uit Utrecht krijgt echter stevige concurrentie in Lausanne. De bookmakers zien Schippers echter wel als dé uitgesproken kandidaat winnaar tijdens deze meeting in Zwitserland. De quoteringen voor Shelly-Ann Fraser-Pryce liegen er ook niet om. De Jamaicaanse sprinter heeft dan ook de snelste seizoentijd achter haar naam staan: 10.73. Ter vergelijking: Schippers kwam in 2019 nog niet verder dan 11.06.

Ook de Amerikaanse Dina Asher-Smith behoort tot de grote favorieten bij de bookmakers. Asher-Smith liep dit jaar al 10.94 en benaderde daarmee haar PR tot op een tiende: 10.85. Tot slot moet Schippers zien af te rekenen met die andere snelle Amerikaanse: Kayla White. Zij verbrak haar eigen PR dit seizoen en zette hem superscherp op 10.95. Bij de wedkantoren wordt ook haar naam veel gespeeld.

Outsiders

Voor de echte gokkers onder ons is het spelen op outsiders interessant. Op de 100 meter vrouwen zijn dat achtereenvolgens: Blessing Okagbare (Nigeria, 11.05 SB), Marie Josée Ta Lou (Ivoorkust, 11.02 SB) en de Duitse Gina Luckenkemper (11.34 SB). Thuisloopster Mujinga Kambundi (ZWI) lijkt geen rol van betekenis te gaan spelen.

Onderdelen

Naast de 100 meter voor vrouwen worden er in Lausanne natuurlijk nog meer onderdelen afgewerkt. Speerwerpen, kogelstoten, hinkstapspringen, de 400 meter met én zonder horden en hoogspringen zijn de overige damesonderdelen die tot de Diamond League-competitie behoren. De mannen werken in Lausanne de volgende atletiekonderdelen af: polsstokhoogspringen, de 110 meter horden, de 800 meter, verspringen, de vijf kilometer, de 1500 meter en de 200 meter.

Wedden op Atletiek

De pre-match quoteringen zijn momenteel al vastgesteld en zullen tot aan de start van het event nauwelijks nog wijzigen. Kies dus nu je favorieten uit en waag een gokje op onze eigen Dafne Schippers tijdens deze IAAF Diamond League meeting in Lausanne. Speel op haar eindklassering, haar tijd of zet in op een podiumplaats. Wedden op Atletiek combineert de spanning van gokken met de spanning van het volgen van sport. Aarzel niet langer en maak het volgen van atletiekwedstrijden nog spannender via Wedden op Sport!

Het eerste onderdeel van deze meeting wordt op 5 juli om 18:00 uur afgewerkt. Zorg dus dat je voor die tijd inzet op je favoriete atleet!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.