UEFA Europa League finale: Atalanta Bergamo - Bayer Leverkusen

Dublin is aanstaande woensdag het decor voor de UEFA Europa League finale seizoen 2023 – 2024. Er zijn nog twee kanshebbers op eindwinst: Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen. Welke club wordt in de Ierse hoofdstad gehuldigd tot kampioen? Speel mee met deze finale tussen twee ploegen in topvorm door je weddenschap te plaatsen via Wedden op Sport.nl!

Historie

Twee seizoenen geleden stonden beide clubs ook tegen elkaar in de Europa League. Toen in de achtste finales. De heenwedstrijd werd toen in Bergamo gespeeld, de return in Leverkusen. Beide duels werden destijds gewonnen door Atalanta.

In Italië werd het 3-2 na onder meer twee goals van Muriel. De terugwedstrijd bleef langere tijd spannend vanwege een 0-0 tussenstand. Boga besliste de return door in de 91 minuut de 0-1 te maken. Daarmee bracht hij de eindstand op 2-4 en werd Leverkusen uitgeschakeld. Nu is het de finale die ze gaan uitvechten onderling.

Favoriet bij Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen

De online bookmakers zetten hun geld op Bayer ’04 Leverkusen. De keuze voor de Duitse kampioen is begrijpelijk, aangezien de Bundesliga formatie dit seizoen bijna onverslaanbaar is. Ze werden ongeslagen kampioen en zijn ook in dit Europa League seizoen nog zonder nederlaag. Wel moest het in de halve finales een 2-0 achterstand tegen AS Roma zien goed te maken. Leverkusen slaagde daarin en start dus nu in deze finale waarin het ook nog eens topfavoriet is.

Atalanta Bergamo is ook super sterk, maar heeft twee aspecten die in hun nadeel spreken. Allereerst verloor het afgelopen week de Italiaanse bekerfinale met 0-1 van Juventus. In dat duel viel ook aanvoerder en Oranje international Marten de Roon uit. Een fikse aderlating, zo stelde ook Atalanta coach Gasperini. Dit is voor de bookmakers ook een reden om Atalanta als underdog te bestempelen.

Odds Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen

De bookmakers hanteren hoge odds. Een gelijkspel levert al hoge quoteringen op. De beste pre-wedstrijd odds leveren op dit moment een uitbetaling op tot wel 3,70 keer je inzet.

Als je een voorspelling plaatst met Leverkusen, de bijna onverslaanbare winnaar, dan kan er via het 1×2 spelsysteem ingezet worden tegen de maximale odds van 1,80 keer je inlegwaarde.

De odds stijgen aanzienlijk wanneer je inzet bij een van de toonaangevende bookmakers in Nederland op winst voor Atalanta Bergamo. De maximale pre-match quotering staat momenteel op 4,25 keer de inzetwaarde die gekozen werd bij plaatsing.

Wedden op Voetbal

Online wedden op voetbal zorgt ervoor dat je een wedstrijd totaal anders gaat bekijken. Je volgt het duel met de voorspelling die je hebt geplaatst in je achterhoofd. Als je wilt meespelen met deze UEFA Europa League finale Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen tegen de pre-wedstrijd odds zul je voor de aftrap moeten inzetten.

Die aftrap zal op woensdag 22 mei worden genomen om 21:00 uur in het Aviva Stadium in de Ierse hoofdstad Dublin. Is de wedstrijd al begonnen en wil je alsnog een voorspelling plaatsen? Kies dan voor live gokken op voetbal en scoor de beste quoteringen door ook deze deals te vergelijken via de Wedden op Sport.nl bookmakerspagina!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.