Alles of niet voor Ajax in Champions League duel tegen Valencia

Aanstaande dinsdag speelt Ajax thuis in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Valencia. De inzet: overwintering in de UEFA Champions League. De verliezer weet zich verzekerd van een plekje in de Europa League en mag zelfs dan nog hopen: als Chelsea verliest van Lille, maakt ook de verliezer nog kans om in het toernooi te blijven.

Historie

Ajax en Valencia speelden deze eeuw drie keer eerder tegen elkaar. Het eerste treffen sinds het millennium vond plaats op 27 november 2002 in Valancia. De Spaanse formatie hield Ajax op 1-1. De return in Amsterdam vond een kleine vier maanden later plaats. Ook die wedstrijd eindigden in 1-1.

De uitwedstrijd die Ajax eerder dit seizoen bij Valencia speelde was de derde ontmoeting. Dat duel kende de symbolische uitslag van 0-3, wat natuurlijk mooi aansluit bij de derde onderlinge confrontatie. Dinsdag volgt de vierde ontmoeting en Ajax zou maar wat blij zijn als daar een score van 4-0 aan gekoppeld zou worden.

Favorieten

De bookmakers verwachten dinsdagavond een zege voor de Amsterdammers, maar of dat met dergelijke duidelijke cijfers gepaard gaat, laat men in het midden. Spelers die nu inzetten op een overwinning van Ajax ontvangen via de bookmakerskantoren een gemiddelde uitkering van x1,61 het ingelegde aantal euro’s. Een gelijkspel is voor Ajax genoeg. Mocht het daar op uitdraaien dan zijn ook gokkers hierop blij, want de bookies hebben een hoge odd hiervoor in petto: x4,33! Dit is echter niet de hoogste odd. Die vinden we bij een uitzege van Valencia. Lukt het de Spaanse ploeg om Ajax te overklassen, dan wordt er x4,75 het ingelegde speelbedrag uitgekeerd. En wellicht is de kans hierop groter dan ooit, immers leed Ajax afgelopen vrijdag een verrassende nederlaag tegen Willem II (0-2) en dat doet natuurlijk wel even pijn in de hoofdstad.

Wedden op Voetbal

Ajax is een absolute topclub in Nederland en ook weer in Europa. Met de halve finaleplaats van afgelopen seizoen haken de Ajacieden weer aan bij de topteam van dit continent. Er wordt dan ook veelvuldig ingezet op wedstrijden van de Amsterdammers. Dit betekent dat de quotering vaak omhoog gaan en dat maakt spelen op voetbalwedstrijden van Ajax extra interessant! Wedden op Sport zet wekelijks alle hoogste odds voor wedstrijden van Ajax en andere (top)ploegen voor je op een rij. Check de actuele quoteringen op onze bookmakerspagina en speel dan ook gelijk even mee met de allesbeslissende Champions League wedstrijd in poule H: Ajax – Valencia!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.