Achtste finales EK: Nederland - Tsjechië

Vanaf komende zaterdag wordt het EK hervat met de wedstrijden in de achtste finales. Ook het Nederlands elftal is daarbij. Nederland wist de groepsfase te overleven en werd zelfs groepswinnaar, waardoor het komende zondag mag aantreden tegen Tsjechië in de achtste finales. De knock-out fase staat dus voor de deur. Wil jij onderdeel zijn van deze spannende fase in het EK? Speel dan mee via Weddenopsport!

Historie

Nederland heeft de eerste horde van dit EK genomen door de groepsfase door te komen. Dat deed het als groepswinnaar, want Oranje wist driemaal te winnen. Oekraïne werd verslagen met 3-2, Oostenrijk met 2-0 en Noord-Macedonië met 3-0. Daarmee pakte Nederland de volle buit en was het na de eerste twee overwinningen al zeker van de groepswinst in groep C.

De start van Tsjechië dit toernooi ging iets minder van een leien dakje. De ploeg begon weliswaar met een zege op Schotland (2-0), maar speelde vervolgens gelijk tegen Kroatië (1-1). Daarmee was het al vrijwel geplaatst voor de volgende ronde. De laatste wedstrijd in groep D werd tenslotte verloren van Engeland (0-1).

Nederland en Tsjechië ontmoetten elkaar al eerder op een EK. Op het EK van 2004 verloor Oranje met 3-2 van de Tsjechen, terwijl Nederland met 1-0 van de Tsjechen won op het EK 2000. De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was in de EK-kwalificatie voor het EK 2016. Tsjechië was toen tweemaal (2-1 en 2-3) te sterk voor Nederland. Mede door die resultaten wist Oranje zich voor dat toernooi niet te plaatsen. Sindsdien is er bij Nederland gelukkig een hoop veranderd.

Favoriet

De grote favoriet voor deze wedstrijd is Nederland, en dat is niet zo vreemd. Oranje wist alle drie de poulewedstrijden te winnen en lijkt te groeien in dit toernooi. Een eventuele overwinning zal tegen Tsjechië niet vanzelf gaan, want de Tsjechen verslaan, is geen gemakkelijke opgave. Dat hebben de resultaten uit het verleden ook wel uitgewezen. Desondanks zien de bookmakers Oranje wel als favoriet om de kwartfinales van dit EK te bereiken.

Odds

De pre-odds van deze wedstrijd zijn in het voordeel van Nederland. Dat betekent natuurlijk niet dat Oranje zich zomaar zal kwalificeren voor de volgende ronde, maar de ploeg van Frank de Boer geniet wel het meest vertrouwen van de bookmakers. De quotering voor een Nederlandse zege staat namelijk op x1,68 en dat is vrij laag voor een wedstrijd in deze fase van het toernooi.

Een overwinning voor Tsjechië levert een quotering op van x5,10. Dat is ongeveer vergelijkbaar met de quoteringen die tegenstanders Oekraïne en Oostenrijk ook hadden in de groepsfase tegen Nederland. Daarmee hebben de bookmakers dus weinig vertrouwen in een Tsjechische zege. Een gelijkspel na de reguliere speeltijd staat genoteerd op x3,85.

Wil je niet meespelen met de pre-odds, maar wel een ander speltype? Dat kan natuurlijk ook! Speel tijdens de wedstrijd mee met de verschillende live gokken-opties om nog meer kans te maken op mooie winstkansen. Bezoek Weddenopsport tijdens deze wedstrijd en speel mee!

Wedden op Sport

Meespelen via Wedden op Sport is tijdens het EK erg populair, bij zowel vaste klanten als spelers die niet zo vaak inzetten. Het EK wordt op de voet gevolgd door miljoenen mensen in Nederland die, behalve de wedstrijden van Oranje, ook de andere wedstrijden zo een stukje spannender maken. Wil jij hier ook deel van uitmaken? Speel dan mee via Wedden op Sport en maak kans op mooie bedragen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.