Start van de Europa League: PSV - Real Sociedad

Deze week begint het Europese seizoen voor veel clubs dan eindelijk echt! De voorrondes zijn voorbij, de groepsfase gaat van start. In de Europa League is het PSV dat de Nederlandse eer hoog moet gaan houden. PSV start de groepsfase van dit toernooi met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Kunnen de Eindhovenaren hun sterke seizoenstart een vervolg geven? Speel nu mee via Wedden op sport en test je voetbalkennis!

Historie

Het had weinig gescheeld of PSV had dit seizoen in de Champions League uitgekomen. De Eindhovenaren wisten in de voorrondes van het toernooi af te rekenen met Galatasaray en Midtjylland, maar verloren echter nipt het tweeluik met Benfica in de play-offs. En dus moeten zij genoegen nemen met een plek in de Europa League. PSV is in een poule met Real Sociedad, AS Monaco en Sturm Graz terechtgekomen.

Real Sociedad is van dit trio de eerste tegenstander van PSV in deze groepsfase van de Europa League. De Spaanse ploeg is misschien nog bekend van vorig seizoen, toen zij onder andere tegen AZ speelden in de groepsfase. Thuis wonnen de Spanjaarden met 1-0, terwijl het in Alkmaar op 0-0 bleef steken. PSV en Sociedad speelden overigens nog nooit tegen elkaar en staan donderdag voor het eerst tegenover elkaar in Eindhoven. Afgelopen seizoen werd Real Sociedad verrassend vijfde in de Spaanse competitie, waardoor het zich voor dit seizoen opnieuw wist te plaatsen voor de Europa League.

Favorieten

De poule waarin PSV zich bevindt, lijkt in eerste instantie een behoorlijk lastige klus voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Monaco is bijvoorbeeld het seizoen matig begonnen, terwijl Sturm Graz op papier de zwakste tegenstander is. Ook Real Sociedad is niet elk seizoen een hoogvlieger, terwijl PSV daarentegen de ambitie heeft om Europees gezien weer een rol van betekenis te gaan spelen. PSV is echter niet kansloos en vooral bij winst op Real Sociedad doet de ploeg alvast goede zaken in deze poule.

De Eindhovenaren mogen zich daarom ook één van de favorieten in deze poule noemen, waarin zij natuurlijk willen overwinteren. Daarvoor zal het in ieder geval bij de eerste twee in de poule moeten eindigen. Mocht de ploeg derde worden, dan overwintert de club ook, maar vervolgt het zijn weg na de winterstop in de Conference League. Het eerste doel blijft daarom eindigen bij de eerste twee in deze groep.

Odds

De pre-odds voor dit eerste groepsduel van PSV dit Europa-Leagueseizoen zijn in het voordeel van PSV, dat daarmee dus favoriet is bij de bookmakers om dit duel te winnen. De quotering voor een zege van PSV staat namelijk op x2,28. Dit in tegenstelling tot de pre-odds van Sociedad, die op x2,80 staan. Een gelijkspel tussen beide ploegen staat genoteerd voor x3,50, wat daarmee ook reëel lijkt. Weet PSV deze eerste slag te winnen?

De groepswedstrijd in de Europa League tussen PSV en Real Sociedad wordt donderdag 16 september gespeeld om 21.00 uur in Eindhoven. Wil je meespelen en inzetten op de pre-odds? Doe dit dan voor de aftrap van het duel. Andere interessante speltypes zijn overigens ook te spelen tijdens het duel. Open daarvoor onze website tijdens de wedstrijd om gebruik te maken van alle live gokken-opties!

Wedden op Voetbal

Het nieuwe Europese voetbalseizoen met onder meer de Europa League begint nu dan toch echt. En uiteraard wil jij er ook onderdeel van zijn! Ga dan Wedden op Voetbal en maak gebruik van de interessante pre-odds van onder meer PSV – Real Sociedad? Speel mee via Wedden op sport en maak kans op mooie winstmarges!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.