Bingoal

Bingoal

Nummer 1 in België met waanzinnig hoge welkomstbonus!

     
Registreer bij Bingoal
en wed hier
Registreren

Bingoal review

Bingoal is misschien niet de eerste naam die in je opkomt als je aan een bookmaker denkt. Logisch, want dit gokbedrijf hoort nog niet bij de groten der aarde. Al denken ze daar in België anders over. In eigen land is Bingoal razend populair, en de 100% Belgische roots helpen daar zeker bij. Bovendien zijn er in heel Vlaanderen en Wallonië verkooppunten te vinden waar gokkers nog ouderwets een papieren wedformulier kunnen inleveren. In Nederland is er niets van dat alles. Geen grote naamsbekendheid, geen lokale verkooppunten en geen binnenlandse roots. Hier moet Bingoal het hebben van een goed wedaanbod en unieke features zoals #OddsRequest. Maar met gevestigde namen als TOTO en Bet365 is de concurrentie groot. Kan Bingoal de harten van de Nederlandse gokker veroveren? Deze Belgische heeft zeker pluspunten, maar ook een paar echte minpunten…

Bingoal is een grote naam in de Belgische sportwereld

Het Belgische Bingoal heeft zijn oorsprong in de jaren 80 van de vorige eeuw. In die tijd had de bookmaker nog geen enkele interesse in voetbal, tennis, Formule 1, darts of wielrennen. Het EK van 1988 heeft dit wedkantoor dus volledig gemist. De reden hiervoor is simpel. In de jaren 80 hield het gokbedrijf zich enkel bezig met paardenrennen. De naam uit die tijd, Belgische PMU, verwijst hier nog naar. Onder de noemer PMU zijn namelijk de belangrijkste organisatoren van paardenraces en draverijen verenigd. Als Belgische PMU had deze bookmaker dus toegang tot de grootste toernooien op de beste Europese renbanen.

In de beginperiode circuleerden de wedformulieren nog alleen bij de lokale sigarenboeren en de Belgische renbanen. Dat veranderde toen Belgische PMU overging in Bingoal. Sindsdien is de weg naar een breed georiënteerd gokplatform ingezet. Anno nu is Bingoal een bookmaker die veel verschillende sportweddenschappen aanbiedt, en die tegelijkertijd de link met België nooit vergeet. Zo is het gokbedrijf al jaren als sponsor verbonden aan voetbalclub Lommel SK, dat de laatste jaren uitkomt in de Eerste Klasse B. Toch kent de echte sportliefhebber de bookmaker vooral als sponsor en naamgever van de Bingoal Cycling Cup, een Belgisch wielercriterium. Naast wielrennen heeft Bingoal een grote connectie met (hoe kan het ook anders!) veldrijden. De bookmaker sloot zich in 2018 aan bij een Belgische veldritploeg en sindsdien is de naam Bingoal op allerlei shirts terug te vinden. Heb je niets met veldrijden en wielrennen? En ben je niet heel erg geïnteresseerd in de prestaties van Lommel SK? Geen probleem, want het wedaanbod bij Bingoal gaat een stuk verder dan dat.

Bingoal biedt tal van opties voor jouw wedbriefje

Als je aan sportweddenschappen denkt, kom je al snel uit bij voetbal, tennis, basketbal, darts, wielrennen en Formule 1. Deze grote sporten zijn bij Bingoal uiteraard gewoon aanwezig. Maar deze bookmaker is ook heel erg geschikt voor gokkers die graag op wat minder populaire sporten wedden. Bingoal valt op door het standaard aanbod aan te vullen met sporten als squash, tafeltennis, futsal en beachvolley. Je komt bij deze Belgische bookmaker dus echt een paar sportweddenschappen tegen die je bij de andere wedkantoren niet vindt.

Met ongeveer 25 verschillende sporten en een gokplatform dat qua aanbod 24/7 vernieuwt, valt er op Bingoal.nl genoeg te beleven. Vooral bij de grote voetbalcompetities kan het aantal weddenschappen ook flink oplopen. Met ongeveer 150+ verschillende opties stel je steeds weer een compleet ander wedbriefje samen. Die variatie vind je bij veel sporten terug. De ene keer zet je je geld in op de correcte eindstand van een tennisduel, en de volgende keer voorspel je het totale aantal punten van volleybalwedstrijd. Zoek je een weddenschap, maar kun je deze niet vinden? Zelfs daar heeft Bingoal iets op bedacht.

Zelf verzoeken indienen via #OddsRequest

Het overkomt iedereen weleens. Je hebt een weddenschap in je hoofd zitten, maar je zoektocht bij de bookmaker levert niets op. Deze sportweddenschap is gewoon niet beschikbaar! Bij de meeste bookmakers heb je maar één optie. Je moet je hier bij neerleggen en genoegen nemen met het aanbod dat er wél is. Maar dan ken je Bingoal nog niet. Via Twitter (met als hashtag #OddsRequest) kun je namelijk zelf verzoeken voor weddenschappen indienen. Het gaat om alle sporten die op het platform te vinden zijn. Misschien ben je geïnteresseerd in een head-to-head weddenschap tussen Formule 1-coureurs Lando Norris en Charles Leclerc. Of wil je liever wedden op de selectie van het aankomende EK of WK voetbal? Nadat jij je voorstel hebt ingediend, is Bingoal weer aan zet. De bookmaker velt een serieus oordeel over alle voorgestelde bets die binnenkomen. Als jouw voorstel wordt geaccepteerd, dan verschijnt die weddenschappen vanzelf online. Uiteraard mét bijbehorende odds.

Over odds gesproken… verwacht geen extra hoge winst ten opzichte van de andere bookmakers die zich in het Nederlandse goklandschap hebben gevestigd. Bingoal heeft redelijk gemiddelde odds, al zijn ze vaker aan de lage dan aan de hoge kant. Helaas zijn er bij deze bookmaker geen constructies te vinden die de odds extra verhogen (met als enige uitzondering de welkomstbonus). De Combi Boost of Combi Accumulator waarbij de bookmaker je tussen de 5% en 70% extra uitbetaalt is bij Bingoal verder niet aanwezig. Natuurlijk kun de standaard odds van een single bet wel verhogen door voor een gewone combi bet of systeemweddenschap te gaan. Op je wedbriefje zie je vanzelf wat dit met de winst doet.

Het is even wennen aan het Bingoal-gokplatform

Op Bingoal.nl verwelkomt deze Belgische bookmaker de Nederlandse sportwedder. De Nederlandse vlag die in het logo prijkt, maakt ook meteen duidelijk dat je op de juiste versie van het gokplatform bent aanbeland. Kijk je over die rood-wit-blauwe vlag heen? Bingoal laat met zijn Dutch Corner net zo goed zien dat de Nederlandse gokker hier een speciaal plekje heeft. Die Dutch Corner brengt je direct naar de belangrijkste wedstrijden voor de Nederlandse sportwereld. Ajax in de Champions League, Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië of het duel tussen Nederland en België voor het EK Hockey: je hoeft hiervoor niet verder te kijken dan de Dutch Corner.

Bookmaker Bingoal werkt sowieso met duidelijke kopjes om je naar de juiste pagina te leiden. Daarom is het extra teleurstellend dat het platform voor de rest wat tegenvalt. Het kleine lettertype en de vele sportwedstrijden die erg kort onder elkaar staan… het draagt niet bij aan de overzichtelijkheid. Vooral in de live kalender zorgt dat soms voor verwarring. Daarnaast is het erg jammer dat Bingoal nog geen eigen app heeft ontwikkeld. Je moet het doen met de mobiele website als je via je telefoon wilt wedden op sport. Zowel via je mobiel als via je laptop kom je terecht op een platform dat verre van stijlvol is. Het ruime wedaanbod, de #OddsRequest en de mooie welkomstbonus moeten dat compenseren.

Bingoal 100% stortingsbonus én dubbele odds voor nieuwe spelers

Speciaal voor de Nederlandse gokker heeft Bingoal iDEAL als betaalmethode aan zijn platform toegevoegd. Betaal je liever op een andere, dan kun je altijd nog terugvallen op je creditcard. Met een minimale storting van 10 euro hoef je bovendien geen grote bedragen neer te tellen voor jouw sportweddenschappen.

Een eerste storting van 10, 50, 100 of zelfs 250 euro levert ook meteen een 100% welkomstbonus op. Voor deze bonus (met een maximale waarde van 250 euro) werkt Bingoal met zeer schappelijke voorwaarden. Zo hoef je het bonusbedrag maar zes keer in te zetten om de welkomstbonus vrij te spelen, waarbij voor de odds een minimum geldt van 1.40. Er zijn genoeg bookmakers die een stuk strenger zijn. Als extraatje krijg je ook nog een 100% Boost My Odds toegewezen, wat betekent dat je de winst kunt verdubbelen (met een maximum van 20 euro aan sportweddenschappen). Zodra de welkomstbonus binnen is, kun je je gaan verheugen op de overige promotieacties. Bingoal is niet heel actief met het ronddelen van bonussen, maar zo af en toe komen er toch free bets of cashback bonussen jouw kant op.

Bingoal is niet de beste bookmaker voor live wedden

Met een 100% welkomstbonus op zak, ben je klaar om het wedaanbod bij Bingoal te gaan verkennen. Vergeet vooral niet om de live weddenschappen mee te pakken, want hiermee voel je de spanning pas écht oplopen.

Als je alleen maar geïnteresseerd bent in live weddenschappen, dan is Bingoal misschien niet de beste keuze. Dat komt vooral doordat het Live Stream Center alleen voorziet in beelden van paardenraces. Voor voetbal of tennis moet je het doen met de statistieken, die Bingoal via zijn eigen Match Tracker laat zien. Dat is toch zonde, aangezien je hierdoor de echte actie mist.

Zo neem je contact op met de Bingoal klantenservice

Een goede klantenservice is essentieel voor een bookmaker. Je wilt geen uren of dagen wachten voordat er antwoord komt op die ene prangende vraag. En natuurlijk zie je jouw technische probleem het liefst meteen opgelost. Bij Bingoal doen ze echt hun best om gokkers zo snel en goed mogelijk te woord te staan. Dit kan via het contactformulier op de website of het telefoonnummer 0800-0225825. Het grote nadeel is alleen dat er geen live chat aan het platform is gekoppeld, en ook een 24/7 bereikbaarheid moet je niet verwachten. Hieraan merk je wel dat Bingoal een kleine bookmaker is.

Details

Website www.bingoal
Sinds 2021
Licentie Nederlandse Kansspelautoriteit
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.